В добропольской городской библиотеке отметили день "спасибо" + ФОТО

Переглядів: 1614 0 21.01.2015 в 14:47:00 Новини бібліотек
В добропольской городской библиотеке отметили день

  11 січня – найввічливіший день у світі, бо за рішенням ООН і ЮНЕСКО саме в цей день відзначається Всесвітній день «спасибі». Доброзичливість і вихованість – неодмінні складові повноцінного виховання, запорука адаптації дитини в суспільстві. Тому на захід під назвою «Дякую тобі…», організований у Центральній міській бібліотеці 16 січня, були запрошені найменші – першокласники двох класів ЗОШ № 7 разом з класними керівниками В. П. Лейбою та Л. М. Арісмятовою.

   Ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування В. В. Воронцова, спочатку розповіла малечі про історію походження слова «спасибі», яке з`явилося на Русі наприкінці ХVI століття замість звичного на той час «благодарствую». Виявляється, спочатку фраза мала вигляд «спаси Бог», але пізніше буква «г» загубилася, і до нашого часу це слово вдячності дійшло у вигляді «спасибі».

   

   Але не лише цим важливим словом обмежується лексикон ввічливості. «Доброго ранку», «До побачення», «Будь ласка», «На добраніч» та інші теж мають бути у словнику кожної людини, навіть шестирічної. Під час спеціально організованого конкурсу на знання таких чарівних слів виявилося, що діти добре їх знають і послуговуються у повсякденному житті. Гідний приклад чемної поведінки подали дітям персонажі улюблених мультиків – «Лунтик та його друзі» та «Крихітка Єнот». Під час перегляду останнього до веселої пісні про посмішку, яку виконував малий Єнот, охоче приєдналися і наші малі гості.

   20 січня до бібліотеки завітали учні другого класу сьомої школи, які теж дізналися багато цікавого про чарівні слова ввічливості.

   

   Бібліотекар ВО ЦМБ,

Супрядкіна О.Г.

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх