В Доброполье в частном секторе часть двора ушла под землю + ФОТО

Переглядів: 3906 1 16.04.2017 в 11:00:18 Новини місцевої влади
В Доброполье в частном секторе часть двора ушла под землю + ФОТО

До виконкому в лютому 2017 року надійшла інформація від 19 ДПРЗ головного управління ДСНС України в Донецькій області щодо утворення провалу на території приватної садиби по вул. Дружби 14. Тоді ж терміново було зібрана міська комісія з питань ТЕБ та НС, оперативна група якої разом з їншими спеціалістами виїхала на місце аварії для з’ясування ситуації.

Візуально було з’ясовано приблизні розміри провалля, що має форму перевернутого конусу з діаметром у верхній частині близько 7 м та видимою глибиною близько 9 м, на дні купа досок (залишки даху будівлі), які заважають побачити реальну глибину. Відстань до жилого будинку 6 м, 4 м до нежилого сусіднього та 8 м до дачного котеджу. З північного боку провалу біля поверхні на зрізі грунту видно залишки цегляної кладки у вигляді лотка, також залишки видно на протилежному боці. 

Документи, надані ВСП «Шахтоуправління «Добропільське» ТОВ «ДТЕК «Добропіллявугілля» свідчать, що ця земельна ділянка знаходиться на території, яка зазнала підробку гірничими виробками шахти «Алмазна» на глибині 200 метрів, роботи на яких закінчилися у 1963 році. Гірничі роботи в даному районі більше не проводились.

Комісія прийняла рішення залучити фахівців для з’ясування причин виникнення провалля та розробки засобів захисту споруд, розташованих в зоні провалу і на прилеглих до нього територіях (район вулиць Дружби, Ентузіастів, Добролюбова та ЗОШ № 3 міста Добропілля). Та з’ясувалось, що на території України немає інституту, який в комплексі зміг би виконати таке завдання. Довелось укласти угоду з двома закладами. Інститут геотехнічної механіки імені Полякова проведе обстеження і надасть інформацію до Дніпровського інституту ДП «Дніпродіпрошахт», який розробить і надасть рекомендації щодо ліквідації провалля.

На теперішній час края провалу обсипаються і рештки даху, які закривали гирло цієї воронки, засипані. 


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 irinapikeleu • 11:57:25, 17.04.2017
Это стоило ожидать.Город весь подработан .И никакого полтергейста!!!!С шахт весь металл крепежных продали......
ComForm">
avatar
Наверх