Последняя информация от Добропольской ОГНИ

Переглядів: 1353 0 05.06.2013 в 09:28:42 Новини податкової інспекції
Последняя информация от Добропольской ОГНИ
РРО з контрольною стрічкою.

Добропільська ОДПІ нагадує, що з 01 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стало обов’язковим подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) до органів державної податкової служби в електронному вигляді.

Відповідно п.7 ст.3 Закону України від 6.07.1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” передбачено:

- суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

- суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

У зв'язку з цим діючу касову техніку слід доопрацювати шляхом приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних або придбати нові вдосконалені РРО. Для цього слід звернутися до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування з питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО. Шановні платники податків, не зволікайте, бо відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року (застосовуються штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).


Повідомляйте про об’єкти оподаткування.

   Добропільська ОДПІ нагадує, що платники податків, незалежно від обраної системи оподаткування, мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування пов’язані з підприємницькою діяльністю. А саме, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього до органу податкової за місцем знаходження об’єкта, згідно встановленої форми. Форма звітності №20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів». Неподання у строки повідомлення про об’єкти оподаткування тягне за собою накладення штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень; на юридичних осіб - 510 гривень. У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень; на юридичних осіб - 1020 гривень. Відповідальність за порушення встановленого порядку регламентована ст.117 ПКУ.

Сектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю
Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх