Перші компенсації за неотриманні «бебі-бокси» у Добропiллi

Переглядів: 1181 0 12.07.2020 в 07:30:56 Новини охорони здоров'я
Перші компенсації за неотриманні «бебі-бокси» у Добропiллi

Місяць тому голова облдержадміністрації Павло Кириленко під час прес-брифінгу заявив, що нарешті жінки, які народили з 1 вересня 2018 до 31 грудня 2019 року, замість бебі-боксів отримають грошову компенсацію. Зміст «пакунка малюка» оцінили у 3 200 грн, хоча раніше озвучувалася більша сума.

Нагадаємо, на початку поточного року Павло Кириленко направив пакет документів у Мінсоцполітики. Він запропонував компенсувати видачу бебі-боксів у грошовому еквіваленті 5000 грн і надав таку інформацію: за 2018-2019 роки в Донецькій області народилося 14 200 немовлят. Окрім того, обговорювали, що гроші отримають і матусі, які народять у січні та лютому 2020. Але грошовий еквівалент у Міністерстві переглянули і вирішили зменшити, мовляв, бо речі неякісні. А пізніше, вже під час брифінгу,стало відомо, що для жінок, які народили цьогоріч, програма надання пакунків малюка не діє і буде переглянута Урядом.

Питання вже давно було відкритим і звичайно найбільше турбувало матусь, які так і не отримали пакунок малюка. Тож дізнавшись інформацію від Кириленка, вони поспішили до Управлінь соціального захисту.

Так коли ж отримають матусі перші компенсації?
В УСЗН Добропільської міської ради заступник начальника відділу грошових виплат і компенсацій Ніна Тимко повідомила, що у великому Добропіллі грошову компенсацію мають отримати понад пів тисячі осіб. 140 осіб вже написали заяви і 36 з них, скоріше за все, вже в липні отримають виплати. Такої ж думки дотримується і начальник УСЗН Добропільської РДА Валентина Купцова. Вона повідомила, що нині з заявами до Управліннявже звернулися 40 осіб. Зазначимо, для отримання соціальної матеріальної допомоги потрібно звернутися до УСЗН до 9 грудня. Також повідомляється, що призначається вона протягом 10 днів з дати надходження повного пакету документів, а саме заяви (у довільній формі із зазначенням поточного рахунку в установі банку та номеру мобільного телефону) та копії свідоцтва про народження дитини.


Перші компенсації за неотриманні «бебі-бокси» у Добропiллi


Джерело: https://www.facebook.com

Мітки: дети, помощь


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх