ОГНИ г. Доброполье: "Последние нововведения и изменения в налоговой сфере"

Переглядів: 1570 0 05.03.2013 в 17:04:26 Новини податкової інспекції
ОГНИ г. Доброполье:
До уваги платників ПДВ

   З 18.01.2013 року набули чинності зміни до наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2011 р. №1394 «Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».

   Зазначеними змінами, зокрема, запроваджено такі нововведення:

- особам, що включені до системи податкового електронного документообігу, надано можливість подавати реєстраційну заяву за формою 1-ПДВ в електронному вигляді засобами електронної пошти;

- платники ПДВ, що подають звітність в електронному вигляді, також мають можливість надіслати до Реєстру платників ПДВ запит для підтвердження достовірності індивідуального податкового номеру та номеру свідоцтва платника ПДВ контрагентів, зазначивши їх перелік та реквізити кожного з контрагентів (ІНН та номер свідоцтва );

- внесено зміни до реєстраційної заяви за формою 1-ПДВ та заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою 3-ПДВ.


Докладно про електронний цифровий підпис.

   Електронний цифровий підпис - аналог власноручного підпису в електронному вигляді, що забезпечує цілісність документів, конфіденційність та ідентифікацію особи, яка відправила документ. Цей підпис - робить електронний документ оригіналом і гарантує його достовірність. Документи в електронному вигляді, підписані електронним цифровим підписом протягом декількох секунд можуть бути надіслані адресату. Власники електронного підпису, можуть не лише подавати через Інтернет податкову звітність, інші документи, пов’язані з діловодством, а й використовувати сертифікат цифрового підпису для надійного захисту свого «електронного» листування.

   Для того, щоб отримати більш детальну інформацію, або у разі виникнення проблемних питань стосовно вищенаведеної інформації пропонуємо скористатись офіційним інформаційним ресурсом АЦСК ІДД ДПС http://www.acskidd.gov.ua , або звернутись до віддалених адміністраторів реєстрації користувачів які діють на території нашої області:

- м. Донецьк, Кіровський р-н. вул. Петровського 126, телефон (062)-305-90-56.

* м. Красноармійськ, вул. Горького, буд.1, кім. №9, телефон (06239) -2-90-03.

* м. Краматорськ, вул. Машинобудівників 22, телефон (06264)-7-43-87.

* м. Горлівка, вул. Черного - Діденко, буд. 14, телефон (0624)-55-36-77.

* м. Макіївка, бул. Горбачова ,б. 10,кім.117, телефон (0623) 22-17-60.


Виникли зміни в реєстраційних даних - повідомте податкову.

   Шановні платники єдиного податку Добропільська ОДПІ нагадує, що відповідно до пункту 8 Порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20.12. 2011 р. №1675, у разі, якщо змінилося найменування юридичної особи, прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи - підприємця або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) необхідно подати до органу податкової служби за місцем реєстрації відповідну заяву. Заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

   У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

   У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої і четвертої груп разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.


До уваги підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.

   Добропільська ОДПІ нагадує, що суб`єкти господарювання – фізичні та юридичні особи протягом звітного року можуть перейти із загальної на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Це передбачено нормами Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

   Щоб скористатися цим правом підприємцю необхідно подати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації відповідну заяву, але не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік (підпункт 298.1.4 пункту 298.1 статті 298 ПКУ).

   Такий перехід може бути здійснений один раз протягом календарного року та лише за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для першої – шостої груп платників єдиного податку (п.291.4 ст.291 ПКУ).

Сектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю
Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх