Доброльская ОГНИ "Акцизні марки стануть електронними"

Переглядів: 1317 0 14.08.2013 в 06:38:24 Новини податкової інспекції
Доброльская ОГНИ
Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє платників податку про те , що у Міністерстві доходів і зборів планують з 2014 року відмовитися від паперової акцизної марки, замінивши її електронною. Це дозволить в режимі онлайн контролювати всі процеси - від виробництва до реалізації товару, а споживачі отримають можливість перевіряти легальність придбаної продукції. 

         До кінця поточного року міністерство подасть законодавчі зміни з тим, щоб з 1 січня 2014 року ініціатива запрацювала. Поки використовується паперова марка, новий зразок електронної марки буде з 1 вересня.

         Всі дані в режимі онлайн будуть надходити на сервер Міндоходів. Таким чином, дана цифрова технологія дасть можливість контролю над обсягами виробництва тютюнової продукції, повнотою нарахувань та сплати акцизного збору, підтвердження автентичності тютюнових виробів та моніторингу їх руху по ланцюгу поставок. Надалі це дозволить виробникам поступово відмовлятися від паперової акцизної марки. Технологія дозволить споживачам перевіряти легітимність товару, що купується, проте на першому етапі мета проекту - відстежувати виробництво сигарет. У повному обсязі система запрацює з 2017 року. 
       Виробники обговорюють можливість запуску проекту з 2014-2015 року. Однак учасники ринку відзначають, що тільки з допомогою електронної акцизної марки скоротити нелегальний обіг не вдасться. Необхідно ще ввести обов'язкову реєстрацію обладнання для виробництва сигарет і дати право на ввезення нетабачної сировини лише суб'єктам, які мають ліцензію

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх