Новости налоговой инспекции г. Доброполье

Переглядів: 1656 0 25.06.2013 в 20:00:43 Новини податкової інспекції
Новости налоговой инспекции г. Доброполье

Заява із скаргою – право на податковий кредит з ПДВ

Нагадуємо платникам ПДВ, що статтею 201 Податкового кодексу України надано можливість платникам податку – покупцям скористатись правом  на віднесення сум податку до податкового кредиту на підставі Заяви про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в ЄРПН).

Звертаємо увагу, що Заява подається за встановленою формою разом з податковою декларацією за звітний (податковий) період, в якому така накладна була складена (мала бути складена).

При цьому до такої заяви обов'язково повинні бути додані копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

 

 Таможня не дает добро! Ввозить водку и табак могут только совершеннолетние

         В соответствии с нормами Таможенного кодекса Украины ввоз на таможенную территорию Украины алкогольных напитков и табачных изделий гражданами, которые не достигли 18-летнего возраста, запрещается.

              В то же время, граждане, которые достигли 18-летнего возраста, могут ввозить на таможенную территорию Украины алкогольные напитки и табачные изделия лишь в ограниченных количествах. В частности, в ручной клади или багаже без уплаты таможенных платежей и без письменного декларирования из расчета на одно лицо позволяется ввозить:

        1) 200 сигарет либо 50 сигар или 250 граммов табака, либо эти изделия в наборе общим весом, что не превышает 250 граммов;

        2) 5 литров пива, 2 литра вина, 1 литр горячительных (с содержанием спирта более чем 22 %) алкогольных напитков.

        Что касается ввоза лекарственных средств через таможенную границу Украины, то при возвращении из-за границы гражданам следует знать, что лекарственные средства можно ввозить с собой в ручной клади или в сопровождаемом или несопровождаемом багаже.

       Лекарственные средства, которые продаются без рецепта врача, перевозятся лишь в количестве, что не превышает пяти упаковок каждого наименования на одно лицо (кроме лекарственных средств, которые содержат наркотические или психотропные вещества). В противоположном случае лицо должно иметь с собой рецепт на соответствующее лекарственное средство.

      В то же время нужно помнить, что такие лекарственные средства перевозятся лишь в количестве, которое не превышает отмеченную в имеющемся в гражданина рецепте, выданном на имя этого человека и засвидетельствованном печатью врача и/или заведения здравоохранения.

                                

                                Електронна звітність – комфорт для платників

 Добропільська ОДПІ нагадує, що для комфорту платників податків у Донецькій області відкрито вже 7 пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів, що діє при Міністерстві доходів і зборів України. Ці пункти розташовані в Центрах обслуговування платників податків органів Міндоходів Донеччини, а саме: в Калінінському і Кіровському районах Донецька, міст Горлівки, Макіївки, Красноармійська, Краматорська і Маріуполя. Одержати ключі електронного цифрового підпису можна цілком безкоштовно.

 Детально ознайомитися з бланками документів, зразками їх заповнення, переліком необхідних для реєстрації документів для отримання безкоштовного ключа кожен платник податків може на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД http://www.acskidd.gov.ua.

 

Є запитання – скористайтеся послугами Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів

            З метою надання інформаційно-довідкових послуг платникам податків по телефону, факсом та електронною поштою при Міндоходів функціонує Інформаційно-довідковий департамент. Звертатися можна у робочі дні з 8:00 до 20:00 год. Контактний номер телефону – №0 800 501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Електронна пошта –[email protected] (цілодобово).

               Нагадаємо, що Інформаційно-довідковий департамент Міндоходів здійснює також  інформування в електронному вигляді платників податків, які виявили бажання, про зміни у податковому законодавстві; надсилання електронною поштою на прохання платників податків форм податкової звітності та порядків їх заповнення; інформування платників податків із застосуванням інтерактивного автовідповідача про терміни подачі податкової звітності, строків сплати податкових зобов’язань, надання відповідей на запитання, що є найбільш актуальними у відповідний період, щодо роботи Центру сертифікації ключів; надання платникам податків можливості отримання відповідей на офіційному веб-порталі шляхом розміщення Єдиної бази податкових знань, а також письмових податкових консультацій за допомогою Єдиної бази податкових знань; оперативне реагування на звернення громадян (за принципом call-back) та вирішення в оперативному порядку проблем, які виникають при зверненні до органів податкової служби усіх рівнів; надання послуг електронного цифрового підпису, а також можливість скористатися сервісом «Залиште запитання – ми Вам зателефонуємо».

  

Не пропустіть обов’язкову сплату податку за землю!

 

           Шановні громадяни - землевласники, Добропільська ОДПІ  нагадує Вам, що згідно з Податковим кодексом податок за землю за 2013 рік необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.  Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами міндоходів, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення. Підставою для нарахування плати за землю є дані земельного кадастру. Об'єктом плати за землю є: земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні; земельні  частки(паї), які перебувають у власності. Ставка і розмір податку залежать від площі земельної ділянки, а також від того, де вона знаходиться і як її використовують. У разі виникнення проблемних питань запрошуємо Вас звертатись до Центру обслуговування платників податків Добропільської ОДПІ.

 

Подайте реєстраційну заяву, щоб стати платником податку на додану вартість

Особа, що підлягає обов’язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платник податку на додану вартість, подає до територіального органу Міндоходів України за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву.

У разі обов’язкової реєстрації така заява подається не пізніше 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій. Тобто, коли загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягає оподаткуванню, нарахована протягом останніх 12 місяців, сукупно перевищує 300 тис. грн. (без урахування ПДВ).

При добровільній реєстрації необхідно подати заяву не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку періоду, з якого така особа буде вважатися платником ПДВ.

Не зареєстрований як платник податку на додану вартість суб’єкт господарювання не має права подавати податкові декларації з ПДВ. Водночас, він може самостійно сплатити нараховану суму податку. Штрафи за неподання податкових декларацій до такої особи не застосовуються.  

Порядок реєстрації платників податку на додану вартість визначений ст. 183 Податкового кодексу України.

 

Поворотна фінансова допомога не оподатковується

Питання оподаткування доходів фізичних осіб-підприємців, отриманих протягом року від провадження господарської діяльності регулюються ст.177 Податкового кодексу України.

Фізична особа-підприємець, яка працює на загальній системі оподаткування, не включає до складу доходу суб’єкта господарювання суму поворотної фінансової допомоги (позики), протягом строку, на який вона видана.

Поворотна фінансова допомога — це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Проте, якщо платник не в змозі повернути суму наданої допомоги у визначений в договорі термін, він повинен сплатити податок за ставками 15% або 17% (у випадку перевищення десятикратного розміру мінімальної заробітної плати) із суми такої допомоги.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх