Об’єднатися заради майбутнього нашого шахтарського міста!

Переглядів: 1454 0 22.02.2020 в 09:30:27 Новини місцевої влади
Об’єднатися заради майбутнього нашого шахтарського міста!

Як відомо, Міністерство енергетики та захисту довкілля розпочинає реформування вугільної галузі і скоро представить нову концепцію. Нове бачення реструктуризації включатиме часткове закриття та приватизацію державних шахт.

Добропілля – шахтарське місто, і всі ці питання нас безпосередньо стосуються. Тому 19 лютого в актовій залі Добропільської міської ради зібралися представники міської влади, ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», вугільних профспілкових організацій та громадськість.

Відкриваючи зустріч, секретар міської ради Володимир ПЛЄТНЬОВ підкреслив, що доля Великого Добропілля та його шахт турбує не тільки керівників міста та передав слово голові громадської організації «Рада старейшин» - Василю ОЛЄНІЧУ.

«Ми стурбовані тією реформою, що пропонує Міненергодовкілля. В той же час викликає занепокоєння і політика компанії ДТЕК: робочі місця скорочуються, здобичі вугілля зменшуються, - висловився Василь Михайлович, - Білицька шахта вже на «консервації», те саме чекає на «Піонер», а в подальшому і на всі шахти міста. Що ж тоді будемо робити?»

Заступник директора з сервісів ВСП «Шахтоуправління «Добропільське» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» В’ячеслав ГОЛОТА прокоментував ситуацію, яка склалася навколо Концепції реформування. Він зазначив, що, на жаль, в ній ніяким чином не відображаються державні підприємства, які знаходяться в оренді. Яким чином буде вирішуватися їх доля? Адже на балансі компанії ДТЕК на умовах договору оренди обліковується саме державне майно – єдиний майновий комплекс ДП «Добропіллявугілля».

Це підтвердив і голова Добропільської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Петро ДРЕВАЛЬ, який поінформував, що 03 лютого у Донецькій облдержадміністрації відбулось перше засідання Координаційної ради з питань реформування вугільної галузі. Її було створено при облдержадміністрації за підсумками проведеного 29 січня круглого столу з керівниками вугільних профспілкових організацій області. В заході взяли участь представники виконкомів шахтарських міст, але керівництво Добропілля запрошено не було.

«Ми вважаємо це абсолютно неприйнятним! Наше місто не можна залишати осторонь обговорення реформи, - заявив голова Громадської ради при виконавчому комітеті Добропільської міської ради Віталій ШЕВЧЕНКО, - Питання трансформації вугільних регіонів мають проходити за умови створення сприятливих інвестиційного клімату, забезпечення диверсифікації економічної діяльності та соціального захисту мешканців шахтарських міст. Тому ми направили листа до Донецької обласної державної адміністрації з клопотанням про включення до Координаційної ради Білицького міського голови Олександра ЗАВАРЗІНА. У відповідь нам повідомили, що наразі склад ради визначено і затверджено, але Олександр Тихонович може бути присутнім на її засіданнях та вносити відповідні пропозиції з питань, які розглядатимуться».

Багато різних думок звучало із залу з приводу ситуації, що склалася навколо вугільних підприємств країни і нашого міста, в тому числі і звинувачень на адресу уряду і компанії ДТЕК. Проте Добропільський міський голова Андрій АКСЬОНОВ виступив із закликом заспокоїтися і об'єднатися: "Зараз не час сваритися! Ми повинні консолідувати свої дії і голосно заявити про себе! Шахти потрібні нашому місту, і наша з вами задача зробити все, щоб запобігти їх занепаду та закриттю!".

Всі присутні одностайно з цим погодились. Було винесено рішення щодо створення в Добропіллі міської Координаційної ради, до складу якої увійдуть представники як органів місцевого самоврядування, так і ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», профспілкових та громадських організацій. Разом вони розроблятимуть подальший план дій щодо вирішення всіх зазначених питань.

 

stol1


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх