Новости налоговой г. Доброполья

Переглядів: 1598 0 18.04.2013 в 20:13:37 Новини податкової інспекції
Новости налоговой г. Доброполья
Відповідальність за неправомірне застосування податкової соціальної пільги несе платник податку

   Нагадаємо, податкова соціальна пільга може надаватися платнику податку на доходи фізичних осіб виключно за одним місцем нарахування (виплати) заробітної плати. Якщо платник податку подав заяви про застосування ПСП у кілька місць отримання доходу, такий платник втрачає право на її отримання.

   Таке право втрачається за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому встановлено порушення порядку застосування ПСП, та закінчуючи місяцем поновлення права на пільгу. Для того, щоб відновити право на пільгу, платнику необхідно подати заяву про відмову від пільги всім роботодавцям, яким раніше подавалися заяви про застосування ПСП. У заяві зазначається місяць, коли відбулося таке порушення.

   На цій підставі кожний роботодавець нараховує і утримує відповідну суму недоплати податку та штраф у розмірі 100% суми цієї недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку. Якщо сума такої виплати недостатня, податок утримується за рахунок наступних виплат до повного погашення суми такої недоплати.

   У разі якщо суми недоплати та/або штрафу не були утримані податковим агентом за рахунок доходу платника податку, такі суми включаються до річної податкової декларації такого платника податку. При цьому право на застосування ПСП відновиться з податкового місяця, що настає за місяцем, в якому сума такої недоплати та штраф повністю погашаються (п.п.169.2.4 п.169.2 ст.169 Податкового кодексу України).

19 квітня закінчується строк сплати авансових внесків платниками єдиного податку І та ІІ груп за квітень 2013 року

   Авансові внески для фізичних осіб–підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп нараховуються органами державної податкової служби. Підставою для нарахування авансових внесків є заява платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заява щодо періоду щорічної відпустки та/або заява щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

   Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Тобто, строк сплати авансових внесків з єдиного податку такими платниками за квітень 2013 року закінчується 19 квітня.

   Нагадуємо, якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, то Податковим кодексом України не передбачено перенесення термінів сплати.

   Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси платника.

   Водночас, платники єдиного податку зазначених груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 ПКУ).


Шановні платники податків!

   Відповідно до орієнтовного графіка кущових семінарів, що проводяться редакцією журналу «Вісник податкової служби України» за участі фахівців Міністерства доходів і зборів України у 2013 році, затвердженого 31.01.2013, 18 квітня 2013 року у м. Києві відбудеться семінар для великих платників податків на тему: „Практика застосування норм Податкового кодексу України великими платниками податків”. Місце проведення семінару: м. Київ, Львівська площа, 8 конгрес-хол. Для отримання довідкової інформації щодо проведення семінару пропонуємо звертатись до редакції журналу «Вісник податкової служби України» за телефоном (044) 501-06-43 (м. Київ)

Cектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю
Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх