Важная информация от налоговой Доброполья

Переглядів: 1556 0 17.07.2013 в 19:53:57 Новини податкової інспекції
Важная информация от налоговой Доброполья
Щодо надання звітності сільгоспвиробниками. 
          Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів  у Донецькій області повідомляє, що у зв’язку із застосуванням різних ставок податку на прибуток сільгоспвиробники повинні за річний податковий період надати протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду, дві декларації з податку на прибуток підприємств, форма яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011р. № 1213. Одну за період з 01.07.2012р. до 31.12.2012р. із застосуванням ставки податку на прибуток 21 відсоток, другу – за період з 01.01.2013р. до 30.06.2013р. із застосуванням ставки 19 відсотків. 
Для здійснення діяльності арбітражного керуючого необхідно зареєструватися самозайнятою особою 
              Особи, які планують здійснювати незалежну професійну діяльність, повинні стати на облік у територіальних органах Міндоходів України як самозайняті особи та отримати відповідну довідку. Зробити це необхідно за місцем свого постійного проживання. 
Арбітражні керуючі як особи, що провадять незалежну професійну діяльність, мають право на відрахування з суми доходу документально підтверджених витрат, необхідних для ведення такої діяльності. Якщо ж у такого платника відсутня довідка про взяття на облік, об’єктом оподаткування є  доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат. 
Для визначення бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб розраховується середньомісячний оподатковуваний дохід. 
Розмір середньомісячного річного оподатковуваного доходу розраховується як отриманий загальний річний оподатковуваний дохід, зменшений на суму документально підтверджених річних витрат, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких здійснювалася діяльність. 
Оподаткування доходів фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюється відповідно до положень ст. 178 Податкового кодексу України. 


У разі тимчасового припинення господарської діяльності – не забувайте звітувати 
                       Платник податків зобов’язаний за кожний звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Звітність подається до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на обліку. Важливо пам’ятати, навіть якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї  господарської діяльності, то звітувати потрібно у будь-якому випадку. 
Нагадаємо, платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. Звітність подається в один із таких способів:  Особисто платником або уповноваженою на це особою;  Надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;  Засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.  
.
Штрафні санкції за неподання електронної звітності по РРО відстрочено. 
              Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє, що  8 липня Президент України  підписав  Закон України від 21.06.13 року № 357-7 «Про внесення змін до розділу II Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України", який набирає чинності з моменту опублікування. Цим законом передбачено застосовування штрафних санкцій за неподання контрольно-звітної інформації про використання РРО в електронній формі з 1 січня 2014 року. 
Які платники податку на прибуток не повинні сплачувати авансових внесків.
      Узагальнюючою податковою консультацією щодо особливостей подання декларацій з податку на прибуток та сплати податку у 2013 році, затвердженою наказом ДПС України від 21.12.2012 №1171, визначено, що не повинні сплачувати авансові внески з податку на прибуток: новостворені платники податку на прибуток; платники, що пройшли державну реєстрацію та взяті на облік як платники податку на прибуток в органах державної податкової служби протягом IV кварталу року, що передує звітному; виробники-сільськогосподарської продукції. 
Відповідно до ст.155 та з урахуванням вимог п.209.6 ст.209 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями для цілей оподаткування податком на прибуток до підприємств, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва, вироблених ними на власних або орендованих основних фондах, а також на давальницьких умовах, за попередній звітний (податковий) рік перевищує 50 відсотків загальної суми доходу; неприбуткові установи (організації); платники податків, у яких оподатковувані доходи за останній річний звітний податковий період є меншими або становлять 10 мільйонів гривень; платники податку на прибуток, у яких доходи, що враховуються при визначенні, об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 мільйонів гривень і за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, податкові зобов’язання не нараховували і не мали базового показника для визначення авансових внесків у наступному році. 
Якщо платники, у яких доходи за останній річний звітний податковий період перевищують 10 мільйонів гривень і які за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, і за І квартал наступного року отримують прибуток, вони повинні подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань. 

При переході зі спрощеної системи оподаткування на загальну звітувати потрібно за результатами кварталу, в якому відбувся такий перехід 
Фізичні особи-підприємці, які: 
 - зареєстровані протягом року в установленому законом порядку; 
 - перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну; 
 - сплачували фіксований податок до набрання чинності Податковим кодексом, 
подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід за загальну систему оподаткування. 
Вперше зареєстровані підприємці в декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації.   
Декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. 
Платник повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку. 
Для відображення результатів діяльності фізичні особи-підприємці заповнюють додаток 5 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності» до податкової декларації наступним чином: 
 - у частині І «Доходи від провадження господарської діяльності» зазначається сума одержаного доходу, витрати, пов’язані з господарською діяльністю, сума чистого оподатковуваного доходу; 
 - у частині ІІ «Розрахунок податкових зобов`язань» - сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету за результатами кварталу. Крім цього, фізична особа самостійно розраховує та зазначає суму авансових  платежів на підставі очікуваного  чистого доходу. 
Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування регулюється положеннями ст. 177 Податкового кодексу України. 

Підписи на податкових накладних повинні належати одній особі 
      Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання. 
Після складення податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі, які підлягають реєстрації в ЄРПН, на них накладається електронний цифровий підпис посадових осіб платника податку у порядку затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. N 1246 «Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних». 
Для делегування права підпису податкової накладної та/або розрахунку коригування іншій посадовій особі продавець отримує засоби електронного цифрового підпису в акредитованих центрах сертифікації ключів для такої особи та подає податковому органові за місцем реєстрації посилені сертифікати електронного цифрового підпису зазначеної особи. У такому разі електронні цифрові підписи посадових осіб продавця накладаються у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис посадової особи, якій делеговано право підпису податкової накладної та/або розрахунку коригування; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця. 
Електронний цифровий підпис, що накладається на податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, та підпис, що скріплює цю податкову накладну при її видачі покупцю, повинні належати одній особі, якій делеговано право підпису податкових накладних. 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх