На чому запрацюють котельні Добропілля у майбутньому

Переглядів: 1899 0 13.03.2020 в 08:30:18 Новини комунальних служб
На чому запрацюють котельні Добропілля у майбутньому

12 березня до Добропілля завітала делегація шведів з компанії SWECO, яка надає технічні та архітектурні консультації по всьому світові, є лідером з цих послуг у Європі, і в Україні працює вже з 1999 року. У виконкомі пройшла зустріч іноземних спеціалістів з головою Андрієм Аксьоновим, керівництвом міста, КП Добро, ДТЕК Добропіллявугілля та нардепом Вікторією Гриб.

Шведи поділилися досвідом по роботі централізованного опалення у їхній країні. Після світової економічної кризи 70-х років вони почали шукати шляхи зменшення залежності від газу, нафти та вугілля, яке їм доводилося імпортувати. І знайшли. У місті Гельсінгборг доля корисних копалин у виробництві теплоенергії для централізованого опалення зараз становить 5%. Шведи використовують навіть тепло, яке виділяють стічні води. Які альтернативні джерела можна віднайти у Добропіллі? Головне з них - шахтні води, які мають плюсову температуру і можуть бути використані для отримання теплової енергії для централізованного опалення.

Головне питання - а для цього це робити? А для того - коли шахти припинять роботу, чимось же потрібно буде гріти воду на котельних. Зараз в Україні оголошено про трансформацію вугільної галузі, яка передбачає ліквідацію шахт. Одним з керівників цього процесу на рівні ВР, або як модно зараз казати "драйвером", є Вікторія Гриб. Про досвід ДТЕК по трансформації Добропіллявугілля ми вже згадували у вчорашній публікації.

Цікава ситуація виникла під час презентації КП Добро. Технічний експерт розповідав про умови праці на котельних у Білицькому, Білозерському та Новодонецькому, де широко використовується ручна праця, а саме лопати при завантаженні вугілля до топок та видаленні жужелиці з них. Пауза виникла - перекладачка не змогла зразу пригадати, як буде "лопата" англійською.

Сьогодні і завтра експерти відвідають котельні міста, і завтра ж на підсумковому засіданні стане відомо, чи буде реалізовано цей проект.


На чому запрацюють котельні Добропілля у майбутньому


На чому запрацюють котельні Добропілля у майбутньому


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх