В Добропольской Центральной городской библиотеке прошел урок экологической грамотности

Переглядів: 958 0 02.05.2018 в 11:00:48 Новини бібліотек
В Добропольской Центральной городской библиотеке прошел урок экологической грамотности

Вчені вважають стан навколишнього середовища критичним через надзвичайне забруднення. Це накладає відбиток не тільки на тваринний та рослинний світ, а й на людину, яка є часткою природи. Тож з метою привернення уваги підростаючого покоління до проблем екології як в Україні, так і в світі в цілому, 25 квітня в читальному залі Центральної міської бібліотеки пройшов урок екологічної грамотності «Екологія: тривоги і надії». Учасниками заходу стали учні 4-А та 4-Б класів НВК № 7.

Бібліотекарі розповіли дітворі про жахливі наслідки життєдіяльності людини, як побутової, так і промислової. Окремо розповіли учням про Червону книгу України та наголосили на тому, що збирання рідкісних рослин, занесених до неї, заборонено, бо це загрожує зникненням таких видів не тільки з певної території, а й з нашої планети.

Також дітвора мала змогу більш докладно дізнатись про біосферний заповідник Асканія-Нова, а найцікавішим для дітвори виявився той факт, що в Добропільському районі, зовсім поруч розташований ботанічний заказник місцевого значення «Гектова балка». Він унікальний тим, що більшість представлених там рослин занесено до Червоної книги України, а деякі –навіть до Європейського червоного списку.

А для того, щоб закріпити отримані знання, бібліотекарі запропонували своїм гостям інтерактивну гру «Чим я можу допомогти і чим нашкодити природі». Учні отримали паперові долоньки червоного і зеленого кольору. Ті, хто отримали червону долоньку, мали розповісти, які дії людини шкодять навколишньому середовищу, а власники зелених долоньок – навпаки: що має робити людина для збереження природи. Дітвора з притаманним їй азартом жваво долучилась до гри, а особливо тішить те, що не зважаючи на свій вік, діти точно знають як зберегти найцінніше – нашу з вами Землю.


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх