В Доброполье прошла выставка, посвященная событиям Второй мировой войны

Переглядів: 1589 0 09.05.2017 в 11:00:49 Новини бібліотек
В Доброполье прошла выставка, посвященная событиям Второй мировой войны

«В книжковій пам’яті миттєвості війни» під такою назвою в читальному залі Центральної міської бібліотеки експонується книжково-ілюстрованавиставка-спомин. Виставка була підготована до визначної події в історії нашого народу – Дня Перемоги і відображає події Другої світової війни.

«Пройшла війна стежками долі

Там, де тепер цвітуть сади,

Де хліб росте на мирнім полі,

Війна залишила сліди».

Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.

Виставка містить три розділи. В першому розділі «Донбас у полум’ї війни» представлена література, яка висвітлює життя Донеччини в період з 1941 по 1945 роки. 

З книг, що експонуються у другому розділі «Шляхами подвигу і слави» читачі мають змогу дізнатися про події які відбувалися в Україні в цілому з 1939 по 1945 роки.

А шанувальники художньої літератури знайдуть для себе цікаві військові розповіді, повісті та вірші, перегорнувши сторінки книжок з третього розділу «Рядки обпалені війною».

Виставку доповнюють  бібліографічний список книг з історії Другої світової війни з анотаціями «І сльози радощів, і біль втрати» та цитати які в унісон звучать трагічним подіям:

«Стань на коліна,

Схили в шані голову,

Пам’яті світлій вклонись!

Були ж бо предки

Борцями, героями,

Мужності їхньої вчись!»

Тож запрошуємо всіх, кого цікавить історія минулої війни відвідати виставку. Адже народ, який не знає свого минулого, не може мати майбутнього.


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх