Добропольский городской голова В.Т. Дерипаска встретился с работниками библиотеки + ФОТО

Переглядів: 1709 0 08.11.2013 в 20:54:25 Новини місцевої влади
Добропольский городской голова В.Т. Дерипаска встретился с работниками библиотеки + ФОТО
   8 листопада 2013 року в рамках заходів з реалізації у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, Добропільський міський голова Віктор Трохимович Дерипаска зустрівся з працівниками центральної міської бібліотечної системи м. Добропілля. Зустріч пройшла в нещодавно відремонтованій бібліотеці-філії № 1 під гаслом «Культура національних меншин – невід’ємна складова української культури».



   Звертаючись до учасників зустрічі, Віктор Трохимович наголосив: «Одне з головних завдань, які перед нами ставить Президент України Віктор Янукович - підтримка атмосфери толерантності, запобігання міжнаціональної напруги та конфліктів. Необхідно об’єднувати представників всіх національностей навколо Української державності та загальнолюдських цінностей». Він повідомив, що з метою всебічного розвитку і функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя, вільного розвитку, використання і захисту мов національних меншин на території міста Добропілля виконавчим комітетом міської ради було затверджено план заходів щодо розвитку і функціонування української мови та мов національних меншин у м. Добропілля на 2013-2015 роки.
загрузка...
   Учасники заходу обговорили такі важливі питання, як збереження національних традицій та цінностей культури національних меншин міста, забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя, вільного розвитку, використання і захисту мов національних меншин на території Добропілля.
   Начальник відділу культури та туризму міської ради Людмила Білоус підкреслила, що бібліотека - це міжнаціональний центр духовного надбання. Адже саме тут постійно проводяться заходи, які сприяють збереженню та розвитку національної спадщини нашої держави, зосереджують увагу на вихованні толерантності до представників інших культур та встановлення міжкультурного діалогу.

   Також учасники зустрічі відвідали книжкову виставку «Беру тебе, як скарб», підготовлену до Дня української писемності та мови (9 листопада) та дня вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.
Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru



Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх