Архивный отдел Добропольского районного совета отпраздновал свое 15 летие

Переглядів: 876 0 18.03.2018 в 11:00:07 Новини місцевої влади
Архивный отдел Добропольского районного совета отпраздновал свое 15 летие

17 березня 2018 року архівному відділу Добропільської районної ради виповнюється 15 років. В 2003 році Добропільською районною радою було прийнято рішення про створення у районі трудового архіву.

За цей час його працівники доклали чимало зусиль для комплектування і збереження матеріалів, які відтворюють діяльність ліквідованих підприємств, установ, організацій.

Сьогодні в архіві зосереджено 147 фондів на 7382 одиниці зберігання. Завдяки звитяжній праці спеціалістів відділу створено важливий центр інформації.

Архівісти вважають своїм покровителем римського бога Януса. Згідно з римською міфологією він водночас дивиться і в минуле, і в майбутнє. Припускають, що з одного боку цей бог символізує прагнення архівістів до збереження історичних першоджерел, а з іншого – до забезпечення дослідників нинішнього і майбутнього поколінь цими важливими документами. Цікаву думку висловив один із дослідників Франції. Він стверджував: «Якщо існує хоча б один шанс з мільярда, що комусь у майбутньому знадобиться один з цих документів, їх треба зберігати». Архівний відділ виконує дуже важливу для суспільства роботу. Особлива увага приділяється запитам соціально-правового характеру. За роки існування відділу виконано близько 18000 таких запитів. Кожний запит з питань підтвердження стажу роботи або заробітної плати стосувався окремої особи, яка працювала свого часу на підприємствах, в установах і організаціях району. Сподіваємося, що більшості з цих людей архівні довідки стали у нагоді, допомогли отримати особливий статус – статус пенсіонера.

Але довідки не завжди бувають з позитивними результатами. Свого часу, через недостатні знання відповідних виконавців або їхню недбалість у роботі, не зазначалися відомості про особливий характер роботи тої чи іншої особи, не робилися спеціальні позначки в документах тощо. Тому, деякі громадяни, які працювали в колгоспах та радгоспах трактористами – механізаторами, свинарками, доярками, зварювальниками або займали інші посади, не змогли своєчасно вийти на пенсію за пільговими умовами.

Кожна посадова особа повинна пам’ятати, що від її ставлення до виконання своїх обов’язків, залежить доля інших людей. Документи повинні створюватися і оформлюватися відповідно вимог чинного законодавства.

Працівники архіву роблять все для того, щоб кожна людина переконалася, що архів - це не склад паперів, а жива установа, щоб змінилося уявлення про архівістів - людей, зайнятих зовні непомітною, але такою важливою справою - збереженням документальних скарбів народу.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх