Добропольский хореографический коллектив «Аэлита» празднует юбилей + ФОТО

Переглядів: 1813 0 10.08.2016 в 02:50:55 Творчість
Добропольский хореографический коллектив «Аэлита» празднует юбилей + ФОТО

Не так вже й давно, а саме 1996 року, у Добропіллі зародилося нове і цікаве культурне явище. Його родинною колискою став Палац культури шахти «Добропільська», а люблячими і терплячими матусями – викладачі Лариса Миколаївна Бондар і Анна Миколаївна Ходневич. Ім`я їхнє дітище отримало космічне – «Аеліта», що у однойменному романі О. Толстого означає «світ зірки».

Сьогодні хореографічному колективу «Аеліта» вже 20. Чи лише 20? Це з якого боку подивитися. Вік зовсім юнацький, коли ти повен сил, наснаги, життєвих планів і сподівань. А з іншого, «Аеліта» може похвалитися таким списком перемог, нагород, премій, дипломів, грамот, що їх перелік займе не один рядок. Ось дивіться: перемога у Всеукраїнському фестивалі дитячо-юнацької творчості «Valentines day» у Дніпропетровську, дипломи 2 ступеня IV Всеукраїнського фестивалю «Яскрава країна» у Трускавці, гран-прі VII Всеукраїнського турніру танцю «Юність Донбасу», успішна участь у міжрегіональному телевізійному фестивалі «Зірки та зіроньки», перемога у Всеукраїнському фестивалі «Сонячний зайчик» (Дніпропетровськ), у обласному конкурсі дитячого хореографічного мистецтва «Весняні барви» (Краматорськ), Всеукраїнському фестивалі танцю «STAR DANCE» (Святогірськ). І це далеко не повний список досягнень, причому лише на Батьківщині. А ще було 1 місце на міжнародному фестивалі в Румунії, гран-прі VI Міжнародного фестивалю мистецтв «Утренняя звезда» у Болгарії (Албена) у 2012 та 2013 роках. Крім того, нашим юним танцорам аплодували глядачі Словенії, Словакії та Італії.

За цим списком – довга, виснажлива і копітка праця багатьох людей, які живуть танцем, марять ним, присвячують йому майже весь вільний час. Сьогодні «Аеліта» це великий, дружний і згуртований колектив, який очолюють А.М. Ходневич та Т.П. Скопкарьова. Потрапляючи сюди вперше дошкільнятами, діти швидко стають частиною єдиного злагодженого організму, на власному досвіді усвідомлюють, що для досягнення вагомих результатів треба багато і наполегливо працювати, і залишаються вірними колективу протягом 10, а то 12 років. В колективі панує творча атмосфера, а взаємодопомога і підтримка – обов`язкові складові успішної діяльності. А про виконавську майстерність, вражаючі хореографічні і композиційні постановки – і говорити нічого. В таланті вихованців «Аеліти» і її керівників добропільці щоразу переконуються, коли бачать їхні феєрічні виступи на всіх міських святах і урочистостях. Це День шахтаря і День міста, День молоді і День Перемоги, День захисту дітей і 8 березня та багато інших. Юних танцюристів з нетерпінням чекають на підприємствах міста, у Білицькому будинку-інтернаті для людей похилого віку, вони залюбки беруть участь у всіх благодійних концертах, які проводяться у Добропіллі. І завжди і всюди вони стають улюбленцями публіки.

Але колектив не спочиває на лаврах, а перебуває в постійному творчому пошуку. Діти жваво відгукуються на нові постановки, відточують професійну майстерність і постійно демонструють свій високий художній рівень на всіх святах, конкурсах і фестивалях. Репертуар колективу найрізноманітніший, але перевага надається народній тематиці.

Ми вітаємо хореографічний колектив «Аеліта» з ювілеєм і бажаємо йому подальших творчих злетів, професійного зростання, вдячних глядачів і вагомої матеріальної підтримки, і щоб світ цієї зірки не згасав ще довгі роки!

aelita20let 1

aelita20let 2

 
 
 

Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх