Анатолій Немико - перший з шести добропільців, які віддали своє життя в Афганістані

Переглядів: 1037 0 20.07.2020 в 07:30:43 Суспільство
Анатолій Немико - перший з шести добропільців, які віддали своє життя в Афганістані

У 1979 році СРСР ввів війська до Афганістану, і одним з перших добропільців, які брали участь в бойових діях, був Анатолій Немико.

Він народився у Білозерському, після закінчення школи навчався у Селидівському гірничому технікумі. Анатолія завжди вабило небо, він займався авіамоделізмом, кілька разів поступав до авіаційних закладів, аби стати льотчиком, та медичні комісії знаходили вади у здоров’ї. Втім, 30 червня 1979 року його призвали до лав Збройних Сил, школу сержантів проходив у знаменитому навчальному підрозділі в Острі, і вже 25 грудня того ж року розпочав служити в Баграмі.

В листах до рідних він всіляко заспокоював матусю – в бойових діях участі не беремо, годують за посиленим гірським пайком, з концертами виступають артисти з Радянського Союзу. В останньому листі від 11 травня Анатолій написав – тюльпани в горах відцвіли, приїздив маршал, який вручав нагороди, проходимо навчання, просив рідних передавати привіти знайомим.

А 19 травня 1980 року молодший сержант Анатолій Немико загинув. Він став першим з шести добропільців, які віддали своє життя в Афганістані.

У день похорону мати, Поліна Василівна, отримала два листи – останній від сина і від командира частини. Через дев’ять років Анатолій Миколайович Немико був посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки, цьогоріч йому б виповнилося 60 років…


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх