Журналисты студии "Розовый слон" посетили телеканал "Орбита"

Переглядів: 1389 0 25.02.2018 в 10:00:55 Творчість
Журналисты студии

Де, як не на справжній телекомпанії, можна відчути атмосферу мурашника? Всі зайняті своєю справою: телеведуча веде у студії програму «Час новин», їй допомагають оператор та звукооператор; у сусідній кімнаті редактори готують новенький репортаж, а рядовий журналіст із своїм помічником-оператором збирають цікавий матеріал у протилежній частині міста для того ж самого сюжету. Кожен із них вносить свій вклад у життя цілого регіону.

Саме цю атмосферу відчули на собі як наймолодші так і найстарші вихованці народної студії ТБ і преси «Рожевий слон». В лютому редактор телекомпанії «Орбіта» Ольга Чернета люб’язно зустріла юнкорів і провела для них екскурсію. Ознайомила з історією компанії, її традиціями; розповіла про тонкощі праці редактора, оператора, ведучого та інші цікавинки з медіа життя. Майбутні журналісти дізнались, як правильно брати коментар у респондентів під час зйомки репортажу, робити цікавий стендап та яку важливу роль відіграють у роботі кореспондентів уміння помічати деталі.

Молодша група юнкорів познайомилася з незвичайним відеоператором – маленькою тендітною дівчиною на ім’я Юлія, котра вже декілька років працює у телекомпанії. Вона розповіла, що відеокамери для зйомок дуже важкі – близько трьох кілограмів, а до камери треба брати ще штатив, мікрофон та інше обладнання. Саме тому частіше операторами працюють чоловіки. Юлія важкої камери не боїться, а робота їй дуже подобається.

А ось старша група вихованців, навіть, намагалася зробити свій бліц-сюжет, під кінець якого кожен спробував себе у ролі справжнього телеведучого.«Слони» познайомилися майже з усім колективом ТК «Орбіта», розпитали і вислухали поради від кожного журналіста, редактора та оператора. Дізналися, що крім основних новин, «Орбіта» виводить у ефір ще декілька своїх самостійних програм. Є навіть аналог студії «Рожевий слон», де знімають дитячі новини, а щоб туди потрапити треба пройти справжній кастинг!

Екскурсія до телекомпанії доставила юнкорам велике задоволення та сповнення мотивації. «Рожеві слони» отримали величезний досвід, який неодмінно допоможе їм у майбутньому.

 

Ярослав ДЕРЖАК

Ася ОСТРОВЕРХОВА


Джерело: https://dobr-cdut.jimdo.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх