Житель Добропольского района принес в полицию взрывчатое веществ

Переглядів: 1250 0 04.10.2017 в 11:00:30 Новини поліції
Житель Добропольского района принес в полицию взрывчатое веществ

В Покровській оперативні зоні триває місячник добровільної здачі зброї. Усі громадяни, які мають у незаконному володінні мисливську, нарізну та гладкоствольну зброю мають змогу добровільно її здати, а також зареєструвати в передбаченому законом порядку і уникнути кримінальної відповідальності. Саме так і зробив 50-річний мешканець Добропільщини.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернувся чоловік із заявою про те, що він хоче видати мисливський порох. Виявилося, що 56-річний мешканець м. Білозерське більше місяця тому знайшов цей порох на узбіччі. Дізнався про те, що зараз проходить місячник добровільної здачі зброї, щоб уникнути проблем із законом та не наражати на небезпеку інших членів родини, законослухняний чоловік вирішив позбутися небезпечної знахідки.

Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. В той же час, згідно третьої частини статті - особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Таким чином, чоловіку не загрожує кримінальна відповідальність, а його вчинок – це приклад для інших.

Поліція вкотре нагадує, що зберігання зброї без дозвільних документів це не тільки кримінальне правопорушення, але і небезпека для оточуючих.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх