У жителя Добропольского района изъято незарегистрированное оружие «для самозащиты»

Переглядів: 945 0 17.05.2019 в 10:30:16 Новини поліції
У жителя Добропольского района изъято незарегистрированное оружие «для самозащиты»

Співробітники поліції виявили водія, який незаконно зберігав пістолет з набоями та металеву телескопічну палицю, схожу на холодну зброю. Заборонені предмети вилучені та направлені на експертизу, а їх власнику загрожує до 7 років в’язниці.

Минулого дня, під час профілактичного відпрацювання території обслуговування поблизу смт. Новодонецьке, поліцейські зупинили для перевірки автомобіль Шкода під керуванням 25-річного мешканця м. Білозерське.

В ході перевірки автомобіля правоохоронці виявили під водійським сидінням стартовий пістолет «Zoraki» калібру 9 мм., перероблений під відстріл гумовими кулями травматичної дії, 15 набоїв до нього та телескопічну дубинку кустарного виробництва з ознаками холодної зброї.

Як пояснив водій, виявлена зброя належала його покійному батькові, а зберігав він її «виключно для самозахисту».

Виявлена зброя вилучена та направлена до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз.

За фактом незаконного поводження зі зброєю відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що згідно з законодавством, громадяни, які добровільно здали зброю, боєприпаси та вибухові речовини чи пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності відповідно до ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України. Мешканцям, які незаконно зберігають вдома зброю, загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

Донецької області


Джерело: Покровський відділ поліції


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх