За сутки трое жителей Доброполья "подарили" мошенникам около 9000 грн

Переглядів: 1935 0 04.12.2016 в 10:30:19 Новини поліції
За сутки трое жителей Доброполья

На цей раз жертвами шахраїв став житель Покровська та двоє громадян із Добропілля. Один із потерпілих «виграв» автомобіль, другий позбувся 7000 гривень, придбавши бажаний товар, через Інтернет, а третій розміняв справжні гроші на сувенірні.

Так, у Покровську місцевий мешканець отримав на мобільний телефон смс повідомлення, нібито він виграв автомобіль Шкода Фабія. Чоловік зрадів і відразу зателефонував на вказаний номер аби дізнатися як забрати автомобіль. Шахраї повідомили, що необхідно сплатити 1500 гривень аби оформити документи на машину, потерпілий відразу погодився і перевів гроші на вказаний номер банківської картки.  Однак вже через кілька хвилин йому знову зателефонували і повідомили, що необхідно перевести ще 2000 гривень, нібито за номера для автомобілю, саме тоді чоловік і зрозумів що став жертвою шахраїв і звернувся до поліції.

В цей же день на гачок до аферистів потрапило ще двоє громадян із Добропілля.

Так, у першому випадку  до правоохоронців звернувся 53-річний місцевий житель, який повідомив, що хотів придбати дещо в Інтернеті. Чоловік перевів гроші за бажаний товар, однак посилки так і не дочекався, а коли став дзвонити на номер продавця, зв’язку з ним вже не було.

А в другому випадку до чергової частини Добропільського відділення поліції зателефонував 30-річний місцевий житель та повідомив про шахрайство. Чоловік розповів правоохоронцям, що до нього прийшов знайомий аби віддати йому борг - 70 гривень. У боржника при собі була лише одна 500 гривнева купюра, тому він попросив потерпілого розміняти гроші на дрібні кошти, той без вагань погодився. Розмінявши сувенірну купюру на справжні гроші зловмисник віддав борг, а решту забрав собі. Лише після того, як чоловік пішов, хлопець виявив, що гроші сувенірні.

Правоохоронці, що прибули на місце події, за отриманим описом миттєво встановили особу зловмисника. Ним виявився неодноразово раніше судимий 37-річний місцевий житель, який ще й вживає наркотики. Чоловіка було знайдено на одній із вулиць міста через дві години. Підозрюваного було доставлено до поліції. Слід зазначити, що саме цей чоловік нещодавно ошукав ще одну місцеву жительку, зловмисник також розміняв сувенірні купюри у старенької жінки. Наразі поліцейські перевіряють чоловіка на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Шановні громадяни! При купівлі товару в мережі Інтернет не перераховуйте гроші до отримання товару, бажано оплачувати товар при його отриманні. Якщо невідома особа зв’язалась із продавцем товару, то в таких випадках надається лише 16-ти значний номер платіжної картки без номера на звороті та пін-коду! Якщо на мобільний або домашній телефон зателефонували невідомі особи та представляються працівниками поліції або іншої служби (випадки з податковою) та вимагають винагороду за визволення або припинення кримінального провадження у відношенні близької людини, потрібно, в першу чергу, зв’язатися з рідними, а у випадках, коли відсутній зв’язок з ними, або ніхто не відповідає, потрібно зателефонувати за номером 102 та запитати, чи не затримувався родич працівниками поліції. Пам’ятайте, не потрібно робити необдуманих та поспішних вчинків.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх