Вода, повітря, викиди – якою екологічна ситуація на Добропільщині

Переглядів: 1484 0 22.08.2021 в 07:30:05 Новини району
Вода, повітря, викиди – якою екологічна ситуація на Добропільщині

Вода, повітря, викиди – якою була екологічна ситуація на Добропільщині у 2019 році. Чому саме того року? Тому що офіційний звіт Департаменту екології Донецької ОДА за 2020 рік ще не опубліковано, але ж ми розуміємо, що кардинально ситуація не змінилася навіть і цього року.

Задніх не пасемо

Основними забруднювачами атмосферного повітря в області залишаються підприємства вугільної промисловості, металургії та електростанції, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА. Отже найбільше забруднення атмосферного повітря спостерігається саме в тих містах та районах, де розташовані підприємства цих видів діяльності. Зокрема у 2019 році, у м. Маріуполь всього викинуто 330,1 тис. т; м. Курахове – 131,8 тис.т; м. Покровськ – 53,8 тис. т; м. Добропілля – 28,9 тис. т; м. Вугледар –28,6 тис. т, Бахмутський район – 82,3 тис. т, Мар’їнський район – 32,2 тис. т, Слов’янський район – 61,6 тис. т.  Департамент нарахував на Добропільщині 26 потенційно небезепечних об’єктів. Серед них – шахти та збагачувальні фабрики, шламовідстійники, АЗС, комбінат хлібопродуктів, який зараз не працює, об’єкти Добропільського ВУВКГ.

Найбільш забрудненими на сьогоднішній день в Донецькій області є міста Маріуполь, Покровськ, Добропілля. Підприємства цих міст викидають щорічно найбільшу кількість забруднюючих речовин в атмосферне повітря.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх