Зробимо Добропiлля чистішим разом!

Переглядів: 723 0 13.11.2020 в 08:30:31 Новини місцевої влади
Зробимо Добропiлля чистішим разом!

Кожен з нас може долучитися до збереження довкілля і це не так важко, як здається з перший погляд. Кожному мешканцю потрібно починати із себе, і здійснювати сортування сміття (на даному етапі: СКЛО, ПАПІР, ПЕТ) на рівні кожного домогосподарства. Громадська спілка «Добропільське територіальне об'єднання власників житла НАДІЯ» в рамках проєкту «ЕКОМІСТО =ЕКОДІМ» встановили 9 контейнерів для збору вторсировини (ПЕТ та скла) на території міста, провели ряд зустрічей, де розповідали про екологічну проблему суспільства, розповідали про терміни розкладання різних видів вторинної сировини. Вторинна сировина, яка попадає на сміттєзвалище в несортованому вигляді, розкладається тисячами, сотнями років, забруднюючи все навколо: землю, повітря, воду, наносить шкоду флорі і фауні, довкіллю.

Вироби зі СКЛА розкладаються більше 1000 років, АЛЮМІНІЄВІ БАНКИ - більше 500 років, ПЕТ - більше 200 років.

Інформування мешканців міста здійснювалося як на вулицях, так і у дворах багатоквартирних будинків, школах, дитячих закладах, бібліотеці міста.

Партнер проєкту «ЕКОМІСТО =ЕКОДІМ» Добропільська міська рада допомагали у впровадженні проекту на всіх етапах його реалізації, від початку і до кінця: погоджували місця для встановлення виготовлених контейнерів, надавали приміщення для проведення інформаційно-освітніх заходів, допомагали у вирішенні нагальних питань за проєктом, аби разом робити чистішим місто!

Тепер мешканці 40 багатоквартирних будинків, які розташовані в районі встановлених контейнерів, отримали можливість приносити в контейнери вторинну сировину. Це дозволяє не забруднювати навколишнє середовище і не ховати цінні вторинні ресурси на полігонах. Так станом на 08.11.2020 року було зібрано і не вивезено на полігон ПЕТ –  413 кг, скла – 619 кг, які є цінними вторинними ресурсами.

РОЗДІЛЯЙТЕ СМІТТЯ ТА ЖИВІТЬ У ЧИСТОТІ!

Для довідки: Проєкт «ЕКОМІСТО=ЕКОДІМ» впроваджується  Громадською спілкою «Добропільське територіальне об’єднання власників житла «Надія» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії. 


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх