Вниманию жителей Добропольского района: новые правила оформления наследства

Переглядів: 1862 0 08.01.2016 в 15:19:14 Новини району
Вниманию жителей Добропольского района: новые правила оформления наследства

   З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України № 1709-VII  «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно деяких питань спадкування», який дозволяє посадовим особам органів місцевого самоврядування виконувати функції нотаріату щодо оформлення спадщини.
   Окремі засоби  масової інформації радять сільським жителям з нового року звертатись до сільських рад для вирішення питань спадкування, але відповідно до цього ж Закону посадова особа місцевого самоврядування повинна пройти протягом року стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, завершити навчання по роботі з держреєстрами та скласти іспит із спадкового права. 
  Нотаріальна Палата України повідомляє, що на теперішній час немає осіб, які б відповідали цим вимогам, в зв’язку з чим оформлення спадщини посадовими особами в сільській місцевості з 1 січня 2016 року неможливе.
   Тож, шановні земляки, не поспішайте скаржитись на секретаря сільської ради про відмову в оформленні спадщини. Нотаріальна Палата України пропонує внести зміни до Закону, а поки звертайтесь до нотаріуса.


Джерело: http://dobropol-rayon-rada.blogspot.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх