Відкриття нового пам’ятника

Переглядів: 1227 5 28.10.2013 в 12:05:41 Новини району
Відкриття нового пам’ятника


   28 жовтня, реалізовуючи в районі завдання Президента України В. Януковича, щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, в с. Добропілля (Добропільська сільська рада) відбулося урочисте відкриття нового пам’ятника загиблому при звільненні села в вересні 1943 року гвардії старшому сержанту В. Руденку. 

   Після підбиття літака, льотчикам вдалося катапультуватися. Та це не врятувало їхні молоді життя. Стрілець-радист О. Момот розбився, в нього не розкрився парашут, місцеві жителі поховали його в балці північніше села. Пілот М. Куімов одразу після приземлення потрапив в руки ворогів і був відвезений у табір військовополонених у Краматорську.

   Останній член екіпажу, штурман В. Руденко, під час приземлення зламав ноги. Розуміючи, що йому загрожує полон, катування і все одно страшна смерть, гвардії старший сержант застрелився з табельної зброї. Його поховали на сільському кладовищі, з часом встановили невеличкий пам’ятник.

   Сільські старожили добре пам’ятають цю історію, і всі ці роки громада дбала про місця захоронення радянських льотчиків. Але з часом, зовнішній вигляд пам’ятника зовсім не відповідав величі похованих в них визволителів села.

   Громада вирішила віддати шану полеглим. Активну участь у благоустрої прилеглої території взяли вчителі праці та фізкультури Добропільської ЗОШ в. Крамарєв та І. Заварзін, інші члени громади, а особливо В. Свинаренко.

   Виготовлення нового обеліску теж стало спільною справою. Його придумав і власноруч виготовив водій КП «Білозерськсервіс» Віталій Борсук, а матеріали для цього надав приватний підприємець Владислав Оліневич.

   У найближчих планах жителів села та сільського голови Ю. Кравченка – перепоховання О. Момота, чия могила знаходиться за межами села.

   Від імені керівництва району, виконкому сільської ради висловлюємо слова вдячності всім, хто виявився небайдужим до цієї благородної справи, хто вклав свої кошти, душу, зусилля у збереження пам’яті про славний подвиг екіпажу ПЕ – 2.

   Великі слова вдячності О. Мальцеву з м. Добропілля та П. Бойко з м. Краматорська - пошувавцям пошукового загону "Плацдарм".


отсюда

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
4 Vlados • 20:10:37, 28.10.2013
"реалізовуючи в районі завдання Президента України В. Януковича, щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, в с. Добропілля (Добропільська сільська рада) відбулося урочисте відкриття нового пам’ятника загиблому при звільненні села в вересні 1943 року гвардії старшому сержанту В. Руденку. "

А какая связь между социальной и медицинской защитой и установкой памятника???????????

И после этого Мальцев будет рассказывать мне про PR:)))
avatar
2 Volonter • 18:20:53, 28.10.2013
Раз так то исполни три желания biggrin
avatar
3 dobrepole • 18:22:05, 28.10.2013
Нашёл мужик лампу, потёр её. Из лампы вылез джин.
- Я джин, и я исполню три твоих любых желания!
- Хочу много денег!
Сказано - сделано.
- Хочу много женщин!
И это исполнил джин.
- Хочу ещё три желания!
- Э, нет. Этого я сделать не могу. Один джин может исполнить только три желания.
- Ну, тогда хочу ещё джинов! )))
avatar
5 Volonter • 10:01:51, 29.10.2013
biggrin wizard
avatar
1 Volonter • 12:11:18, 28.10.2013
еще бы фото добавил) как там а то один текст:)
ComForm">
avatar
Наверх