Відкриття Інтернет-центру в бібліотеці-філії № 1 + ФОТО

Переглядів: 1832 4 14.10.2011 в 22:34:00 Суспільство
Відкриття Інтернет-центру в бібліотеці-філії № 1 + ФОТО 12 жовтня в бібліотеці-філії № 1 Добропільської міської ЦБС відбулось урочисте відкриття Інтернет-центру. Бібліотека-філія № 1 як одна з переможниць другого раунду конкурсу проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» в рамках програми «Бібліоміст», отримала 2 персональних комп'ютера, 1 принтер, 1 сканер, 2 веб-камери і навушники з мікрофоном. Тобто все, що потрібно пересічному користувачу для роботи в мережі Інтернет.

На свято відкриття були запрошені: Балаклеєць Анжела Іванівна – головний спеціаліст відділу регуляторної політики держуправління охорони навколишнього природного середовища в Донецькій області; школярі старших класів ЗОШ № 19; бібліотекарі шкіл міста Добропілля – Токарєва Лариса Степанівна (ЗОШ № 7), Булавіна Любов Іванівна (ЗОШ № 4), Папето Ірина Олександрівна (школа-інтернат), Сергєєва  Людмила Федорівна (ЗОШ № 19); директор Добропільської міської ЦБС – Ладченко Олена Віталіївна, завідуюча МБВ ЦБС – Копатько Вікторія Євгеніївна.

Відкриття Інтернет-центру в святково прикрашеній бібліотеці почалося з урочистого розрізання червоної стрічки, слів привітання завідуючої бібліотекою-філією № 1 Гончарової Людмили Андріївни. Зустріч проходила за круглим столом. Людмила Андріївна розказала присутнім, що "Бібліоміст" - партнерська програма IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Програма «Бібліоміст» сприяє розвитку сучасної бібліотечної системи України завдяки оснащенню бібліотек комп'ютерними технологіями та навчальними програмами для бібліотекарів і покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні суспільні центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Дуже добре, що бібліотеки нашої системи відкриють нову сторінку в забезпеченні і обслуговуванні читачів за допомогою  використання сучасних Інтернет-технологій.

Бібліотекар Гловяк Людмила Анатоліївна познайомила присутніх із завданням і метою проекту, який буде втілюватися у життя. Бібліотека-філія № 1 є центром екологічного виховання. На базі бібліотеки працює екологічний клуб за інтересами «Джерельце». При постійному спілкуванні з користувачами бібліотеки та членами клубу виявилося зменшення потреби в читанні. Методом опитування була виявлена нестача інформації з екологічних проблем міста, з'ясовано, що екологічна освіта громадян не відповідає потребам сьогодення. Доступ до світової мережі Інтернет потрібен бібліотеці не тільки для можливості спілкування з відділом охорони навколишнього середовища Добропільського виконкому, Домом природи, бібліотеками-центрами екологічного виховання, Всеукраїнською екологічною лігою, але й для отримання інформації з вирішення сучасних екологічних проблем та законодавчих документів з охорони навколишнього середовища.

Бібліотекар Федорченко Тетяна Григорівна досить докладно  розказала, що особливість Інтернету як системи доступу до інформації обумовлена безмежністю інформаційних ресурсів, доступних користувачам. Кожен користувач може знайти для себе в мережі необхідну йому інформацію, яка може носити суто приватний, науковий, суспільний характер. Безсумнівною перевагою мережі є потенційна можливість кожного користувача розміщувати в мережі та робити доступною для необмеженої кількості інших користувачів власну інформацію. Мережа є напевно самим демократичним засобом масової інформації, що не потребує жодних капіталовкладень та є доступним кожному. Спілкування є одним із поширених видів діяльності людини в мережі. Дійсно, Інтернет є універсальним засобом комунікації, що надає можливість спілкування в режимі реального часу та одночасно підтримувати зв'язок відразу з декількома співрозмовниками, дозволяє обирати аудиторії та теми для дискусії…

Сергій Леонідович Зільбер, програміст Добропільської міської ЦБС, показав запрошеним на свято школярам як потрібно користуватися мережею Інтернет, як сканувати текст, спілкуватися за допомогою програми Skypе…

Бібліограф МБВ ЦБС, Бучковська Лариса Віталіївна, розказала про правила створення і необхідність вебліографічних посібників як невід'ємного арсеналу користувача для пошуку інформації в мережі Інтернет і показала приклади заздалегідь створених посібників за різними темами, які залишила для використання бібліотекарям філії № 1.

Поки діти знайомилися з просторами Інтернет під керівництвом програміста, бібліотекарі мали змогу послухати поради та рекомендації щодо написання і втілення в життя проектів від директора Добропільської міської ЦБС Ладченко Олени Віталіївни.

Дуже багато цікавої  інформації отримали гості зустрічі, було обговорено декілька важливих бібліотечних тем, одержано відповіді на безліч хвилюючих питань. Відкриття Інтернет-центру в бібліотеці відбулося!

Ласкаво просимо до бібліотеки!


Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
2 Vlados • 10:15:23, 15.10.2011
И архиважно smile а что за клуб джерельце? может они нам с рекой помогут?
avatar
3 Мазепа • 08:39:09, 16.10.2011
По поводу реки Бык? Спорная тема, смотря какой участок.
avatar
1 dobrepole • 22:38:32, 14.10.2011
Действительно очено красиво!!!
ComForm">
avatar
Наверх