В Добропольской Центральной городской библиотеке прошла книжная выставка-экспозиция «Этнонациональная мозаика» + ФОТО

Переглядів: 1499 0 10.07.2015 в 19:01:43 Новини бібліотек
В Добропольской Центральной городской библиотеке прошла книжная выставка-экспозиция «Этнонациональная мозаика» + ФОТО

   В особливому календарі ООН 11 липня позначений як Всесвітній день народонаселення. Ця дата була встановлена ​​в 1989 р. на згадку про День п'яти мільярдів, що відзначався в 1987 р. Через всього 12 років - 12 жовтня 1999 було офіційно зафіксовано народження шестимільярдного жителя планети. За оцінками фахівців, в перше десятиліття XXI століття чисельність населення Землі щорічно зростала не менше ніж на 79 мільйонів і до 2050 р. вона може скласти від 7,3 до 10,7 мільярда осіб, причому найвірогіднішим прогнозом є цифра в 8,9 мільярда.

   Для наших читачів Добропільська Центральна міська бібліотека підготувала книжкову виставку-експозицію «Етнонаціональна мозаїка», на якій представлені, переважно, періодичні видання, що ілюструють розмаїття рас, народів, націй і етносів, що проживають на планеті, їхні характерні особливості та культурні цінності.

   Мета цього Дня - привернути увагу до питань народонаселення, програмам загального розвитку, пошуку вирішення спільних проблем. Як і інші пам'ятні дати ООН, день народонаселення покликаний звернути увагу суспільства на невідкладність і важливість вирішення демографічних проблем. Сьогодні чисельність населення Землі зростає в основному за рахунок країн Азії, Африки та Латинської Америки. Незважаючи на велику смертність, тут традиційно високий рівень народжуваності. У Старому світі рівень народжуваності зараз знаходиться нижче тієї норми, яка забезпечує просте відтворення населення, разом з тим, тривалість життя людей тут досить висока. Демографічна ситуація в нашій країні поєднує в собі найгірші сторони цих двох моделей відтворення населення. В Україні сьогодні дуже низький рівень народжуваності і невелика тривалість життя людей.

   Ми будемо раді всім, хто захоче ознайомитися з літературою на виставці, і охоче запрошуємо в гості!

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх