В Доброполье прошла встреча воинов-афганцев

Переглядів: 1523 0 17.02.2017 в 12:00:35 Суспільство
В Доброполье прошла встреча воинов-афганцев
15 лютого для кожного воїна-інтернаціоналіста - пам’ятний і значний день, бо цього, в 1989 році, завершилося виведення радянських військ з Афганістану. Закінчилися страхіття афганської війни, яка забрала життя тисяч воїнів-афганців, завдала непоправної психологічної та фізичної шкоди здоров’ю солдат-інтернаціоналістів.
    І в цьому році, за традицією, пройшла зустріч афганців Добропільського району, присвячена цій даті. Розпочався захід покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям у м.Добропілля та хвилиною мовчання.
      Делегація воїнів-інтернаціоналістів зустрілася з учнями загальноосвітніх шкіл м.Добропілля № 4, 5, де встановлено дошки-памяті колишнім учням, які загинули на тій війні.

  Потім присутні взяли участь у мітингу-реквіємі біля школи № 6. В минулому році на території школи воїни-афганці власними силами встановили пам'ятник загиблим землякам.

    Після покладання квітів у Свято-Покровському храмі міста Добропілля благочинний Добропільського округу протоієрей Федір відслужив панахиду за загиблими та померлими воїнами-інтернаціоналістами.
 
   Продовжився районний захід покладанням квітів та урочистим мітингом в с.Добропілля біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Голова районної ради Тамара Бєлянкіна та Добропільський сільський голова Анна Павлова тепло вітали  воїнів-афганців і дякували їм за мужність і самопожертву під час виконання інтернаціонального обов’язку.
   В цей же день афганці відвідали могили померлих побратимів в с.Добропілля.
   Завершенням зустрічі стала концертна програма «Афганистан: не потерян и не забыт…», підготовлена працівниками культури Добропільської сільської ради. Вже за круглим столом, в затишній атмосфері, присутні знову згадали імена тих, хто не повернувся з поля битви, тих, хто зазнав каліцтва на війні і тих, хто повернувся, але смерть наздогнала їх вже після війни, через підірване здоров’я.

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх