У ШУ "Білозерське" готуються висадити саджанці, вирощені своїми руками

Переглядів: 946 0 26.09.2019 в 09:30:30 Новини підприємств
У ШУ

У нашому ШУ "Білозерське" готуються висадити саджанці, вирощені своїми руками.

До 700 дерев щорічно висаджують на породних відвалах співробітники шахтоуправління. Так зміцнюють схили і покращують екологію регіону.

Щоб не витрачати на це зайві гроші і отримувати більше саджанців для посадки з минулої осені шахтарі вирощують їх своїми руками.

Ідея вирощувати саджанці належить співробітниці ділянки підготовки виробництва шахти Білозерська Тетяні Мамонтової. На шахті Новодонецька гірники зробили спеціальний розплідник: розпланували ділянку, підготували грунт і зайнялися заготівлею посівного матеріалу. Зібрали насіння кленів, ясена, акації і абрикосів, які посіяли на ділянці минулої осені. Через рік - отримали результат. Більше 90% насіння перетворилися в молоді саджанці готові до пересадки на схили породних відвалів.

«Реалізація цієї ідеї значно економить кошти на озеленення. Наприклад, кожен саджанець абрикоса коштує мінімум 70 гривень, - каже заступник головного інженера з охорони навколишнього середовища ШУ Білозерське Ольга Полякова. - Відвали озеленюємо два рази в рік і висаджуємо більше 700 саджанців. Співробітники нашого шахтоуправління намагаються внести свій внесок у поліпшення екологічної обстановки в регіоні та знизити негативний вплив породних відвалів. Зробити життя краще і комфортніше».

У жовтні гірники знову будуть займатися озелененням відвали. Тепер висадять саджанці, які виростили самі. Нові молоді деревця будуть не тільки очищати повітря і виробляти кисень, а й своєю кореневою системою захистять укоси териконів від руйнування вологою і вітром.


Джерело: ДТЭК Добропольеуголь


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх