Коли добропільським шахтарям розпочнуть виплачувати зарплату за вересень

Переглядів: 2146 0 20.10.2021 в 10:30:47 Новини підприємств
Коли добропільським шахтарям розпочнуть виплачувати зарплату за вересень

Сьогодні представники шахтарських колективів ДП Добропіллявугілля-видобуток зібралися біля адмінбудівлі компанії з вимогою виплати заробітку за вересень, повідомляє НОВИЙ ШЛЯХ.

Цьому передувало написання листа генеральному директору, в якому гірники попереджали про зупинення роботи і відвантаження вугілля.

Спочатку мітингувальники мали намір заслухати керівництво в залі засідань, та через карантин і перебування Донеччини в "червоній зоні" зустріч відбулася просто неба.

Розмова шла на емоціях, дехто погрожував навіть еспропріювати автомобіль генерального.

Олег Водоп'янов намагався розповісти, чому не вистачає грошей на заробітну плату - спочатку сплатити треба за електроенергію, воду, послуги залізниці, податки, а потім вже йде зарплата. І попри те, що у вересні вугілля видобули на 180 млн грн, жодного звітки про переказ на картки шахтарі не отримали. Гендир навіть нагадав, що останній раз гроші віддали два тижні тому. Але ж віддали проценти і, як справедливо зауважила одна з жінок, скільки там вона отримала при її зарплаті у 6 тисяч?

Присутній на зустрічі заступник голови НПГУ дозвонився до керівництва компанії- покупця добропільського вугілля, і від того взнав, що сьогодні надійдуть понад 20 млн, які будуть пропорційно розділені і між працівниками підземних професій, і поверхні. Тобто отримають вони 13-15%.

Коли буде чергова виплата, Олег Водоп'янов навіть не обіцяє. Між тим, згідно законодавства, зарплата повинна бути виплачена до кінця жовтня.

"Мабуть, будемо знов приходити до об'єднання, аби отримувати зароблене", - з такими словами розходилися протестувальники.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх