У Добропіллі обговорили ключові етапи реалізації програми економічної диверсифікації мономіст

Переглядів: 828 0 01.06.2021 в 10:30:44 Новини підприємств
У Добропіллі обговорили ключові етапи реалізації програми економічної диверсифікації мономіст

27 травня в Добропіллі відбулась онлайн-конференція «Як створити робочі місця у вугільних громадах в умовах зеленого енергетичного переходу?». У межах заходу була представлена ​​Програма і проєктні напрями економічної диверсифікації регіону, а також визначені напрями подальшої взаємодії між учасниками процесу справедливої ​​вугільної трансформації.

Вугільна галузь зараз знаходиться на порозі змін з урахуванням зеленого переходу України, що передбачає поступову відмову від видобутку вугілля. Це ті європейські зобов'язання, які Україна взяла на себе. Тому вже сьогодні необхідно подбати про майбутнє вугільних регіонів.

Добропілля, за підтримки ДТЕК Енерго, стало першим з вугільних регіонів, який взяв до реалізації «Програму економічної диверсифікації Добропільської ОТГ в умовах «зеленого переходу». Ця Програма визначає, як розвиватись громаді в соціально-економічному аспекті в нових реаліях. Вона розрахована на три роки і містить понад 40 проєктів, які передбачають створення робочих місць в різних секторах економіки.

27 травня в онлайн-зустрічі брали участь керівники вугільних громад, секції шахтарських міст Асоціації міст України, Фонду Держенергоефективності, народні депутати України Вікторія Гриб і Андрій Аксьонов, радник Прем'єр-міністра з регіональної політики Валентина Москаленко, представники експертних організацій Germanwatch, Екодія, АСТАР, Альтернатива, керівник групи підтримки України в ЄС з питань енергетики та навколишнього середовища Торстен Воллерт і експерт Світового Банку з трансформації вугільних регіонів Александер Йоханнес Хурдеман. Обговорювалися питання енергоефективності, технології зниження залежності систем теплозабезпечення від вугілля, можливості залучення в регіон інвестицій, доступність експертної та фінансової підтримки для справедливої ​​трансформації, співпраця в межах українсько-німецького партнерства.

Під час обговорень сторони затвердили перелік кроків з реалізації Програми. Зокрема, Донецька ОДА висловила готовність розглянути можливість використання шахтної породи при будівництві доріг. Учасники зійшлись на необхідності розробки спільних проєктів міжрегіонального партнерства зі створення виробничих ланцюжків з додатковою вартістю в межах Платформи вугільних міст Донецької області. Крім того, буде підготовлено колективне звернення до Фонду енергоефективності, щоб той надав вугільним регіонам спрощений доступ до своїх фінансових ресурсів.

ДТЕК підтримує Європейський зелений курс як стратегію економічного розвитку ЄС. Пріоритетними для компанії є напрямки кліматичної політики, сталого фінансування та соціально-справедливої ​​трансформації вугільних регіонів. ДТЕК – соціально відповідальний бізнес, надійний партнер суспільства, тому вже зараз приділяє пильну увагу соціально-економічному розвитку регіонів, де працюють підприємства ДТЕК Енерго.


У Добропіллі обговорили ключові етапи реалізації програми економічної диверсифікації мономіст


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх