В Добропольском районе прошел праздник украинского платка

Переглядів: 1208 0 24.12.2017 в 10:00:29 Новини району
В Добропольском районе прошел праздник украинского платка

Дивовижне свято про хустку – один із видів українського мистецтва, згуртувало на території Шилівської сільської ради і старих, і малих. Це був завершаючий у 2017 році спільний захід Кам’янського сільського клубу (завідувач – Валентина Кутня) та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Маргарита Болотова). 
Гостинно прийняла учасників заходу – мешканців сіл Шилівка, Кам’янка, Юр’ївка – Шилівська школа (директор Алла Шевкун). 

Ми – українці, а значить маємо знати історію необхідних в побуті традиційних речей та їх значення. Звичайна українська хустка у недалекому минулому була необхідною і багатому, і бідному, і дорослому, і дитині. 
В очах мерехтіло у гостей свята від різних кольорів, 70 хусток прикрашало актову залу, також було оформлено ілюстративну виставку «Українські хустки». Захід супроводжував відеоматеріал, який перекликався з інформацією ведучих про тернову хустку, яка передається в спадок від бабусі, мами донькам та онучкам. 
Неможливо було відвести погляд від вродливої, в українському вбранні,з хусткою на плечах, Алли Шевкун, яскравої Олени Блашнікової, радісної Тамари Злидниченко… всіх не перелічити, але кожна жінка розповіла свою історію хустки. 
Учасники театральної студії Шилівської ЗОШ на подіумі продемонстрували красу українських хусток минулих років, вік яких складав від 10 до 110 років. 
Неперевершеним розгорнувся перед глядачами обряд «Проводи в армію», захоплюючий запальний дівочий танок з хустками.

Прикрасою свята стали виступи вокального жіночого колективу з с. Новоукраїнка, чудової родини Блашнікових, ліричної Алли Шевкун, ніжної Наталі Гайдоби. 
Учасників заходу з наступаючими новорічними та різдвяними святами привітали Любов Марченко, голова ГО «Добре Поле», Людмила Наровілова, заступник голови районної організації ветеранів, Віктор Карнаушенко, депутат районної ради, Ольга Катрич, завідувач денного перебування територіального центру. 
Гарячий чай із духмяних шилівьких трав за веселими розмовами, з чистими помислами, надихав учасників на майбутні зустрічі. Апофеозом свята став флешмоб «За мир! За щастя!», який провели учасники заходу, обгорнувши споруду земної кулі (автор роботи – земляк Віталій Чернов) на шкільному подвірї, взявшись за руки з безцінним даром від мам і бабусь – ТЕРНОВИМИ ХУСТКАМИ. 
Організатори та учасники заходу висловлюють щирі слова вдячності за матеріальну підтримку ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ігор Ткач), голові ГО «Добре Поле» Любові Марченко, директору ЗАТ ім. Т.Г. Шевченка Віктору Батицькому, депутатам районної ради Віктору Карнаушенку, Людмилі Камінській. За сприяння у проведенні свята – начальнику відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлії Літвіновій, директору ЦБС Світлані Чикар, директору Шилівської ЗОШ Аллі Шевкун, родинам Блашнікових, завідувачу Кам’янським СК Валентині Кутній, бібліотекарю Шилівської бібліотеки Наталі Гайдобі, учням школи.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх