«Сучасний стан та перспективи розвитку альтернативної енергетики в Добропіллі»

Переглядів: 1265 0 08.06.2013 в 22:17:58 Суспільство
«Сучасний стан та перспективи розвитку альтернативної енергетики в Добропіллі»

   Під такою назвою за ініціативи відділу економіки Добропільської міської ради 5 червня поточного року відбулось засідання «круглого столу». 
   Для участі в обговоренні були запрошені представники органів місцевої влади, голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та громадських організацій міста. 
   Як зазначив заступник міського голови Віктор ЧЕХ, в рамках реалізації стратегічних завдань Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з розвитку незалежної вітчизняної енергетики в місті реалізується ряд заходів щодо використання альтернативних джерел енергії. 

   Зокрема, за словами начальника відділу економіки Олени МИСЯКІНОЇ, робота в сфері енергозбереження в Добропіллі здійснюється в рамках Програми енергоефективності міста Добропілля на 2011-2015 роки, яка була затверджена рішенням Добропільської міської ради від 22.12.2010 №6/3-12.
   Програма енергоефективності міста Добропілля розроблена з метою зменшення енергоємності виробництва, скорочення рівня невиробничих витрат паливно-енергетичних ресурсів, оптимізації паливно-енергетичного балансу міста, скорочення бюджетних видатків на використання паливно-енергетичних ресурсів у бюджетних установах.
Основну увагу в Програмі приділено підвищенню ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів у соціальній та бюджетній сферах. Так Добропільським відділом освіти та відділом охорони здоров’я будуть прийматися певні заходи з метою економії енергоресурсів на загальну суму 1041,2 тис.грн., у результаті чого буде зекономлено за 2013 рік - 0,215 млн. кВт годин, 0,806 тис. Гкал., 1,130 тис. тон вугілля. Вартість зекономлених паливно-енергетичних ресурсів складе – 692,01 тис.грн.
   Відділом охорони здоров’я з метою підвищення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів на 2013 рік планувалось запровадження нетрадиційного джерела енергії - системи водо підігріву акумуляторного типу „Гелева установка”.
   У цілому по м. Добропілля впровадження заходів з енергоефективності у І кварталі 2013 року  призвело до економії електроенергії – 0,055 млн. кВт годин
   Публічне обговорення таких серйозних економічних та екологічних проблем привертає увагу громадськості до проблем використання альтернативної енергетики, сприяє розширенню знання громадськості в галузі нетрадиційних джерел енергії. Важливість розвитку альтернативної енергетики є очевидною, адже окрім того, що вона відіграє вирішальну роль у зменшенні шкідливих викидів, вона допомагає зменшити залежність від імпорту енергії. Тому важливо й надалі забезпечити розвиток цього напрямку, його поінформованість серед громадськості, що є одним із пріоритетних соціальних завдань Президента України В.Януковича.

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх