Скоро жатва - спасатели Доброполья напоминают о правилах безопасности

Переглядів: 1925 0 03.07.2017 в 11:00:16 Новини МНС
Скоро жатва - спасатели Доброполья напоминают о правилах безопасности
На території країни розпочалась зернозбиральна кампанія. Щоб жнива пройшли без втрат рятувальники наголошують на необхідності дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових. Найчастіше основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.
З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах рятувальники м. Добропілля спільно із представниками агропромислового комплексу Добропільського району проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки й підготовки сільгосппідприємств.
Фахівці ДСНС нагадують керівникам і працівникам сільгосппідприємств Добропільського району про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю, адже навіть незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі й призвести до значних матеріальних збитків.
В період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа на хлібному масиві все-ж-таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером "101" та приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами і засобами та пристосованою до гасіння технікою.
Шановні громадяни!
19-ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області наголошує! У період збирання врожаю категорично забороняється:
- палити біля хлібних масивів;
- розкладати багаття на полях та поблизу них;
- спалювати стерню, післяжнивні залишки;
- полювати неподалік ланів;
- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;
- обов'язкова наявність іскрогасників на тракторах.
Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!
19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області

Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх