В Добропольском районе количество пожаров увеличилось в 2 раза

Переглядів: 1799 0 19.11.2014 в 15:41:35 Новини МНС
В Добропольском районе количество пожаров увеличилось в 2 раза

   Співробітники Добропільського районного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецької області приділяють особливу увагу підвищенню рівня протипожежного захисту житлового сектору та об'єктів соціальної сфери, зокрема закладів освіти, будинку престарілих та центру соціального обслуговування населення, особливо в зимовий період під час опалювального сезону. Варто відзначити, що минулого року за 11 місяців були зафіксовані 109 пожежі, а в цьому році – 184 кількість пожеж  збільшилась на 68.8 %. У містах та селищах міського типу Добропільського району кількість пожеж зменшилась на 47,22 % (72 пожежі у минулому році та 106 у цьому), на селі – 37 пожеж у 2013 році та 78 у 2014 році (збільшення на 110,81%). Врятовано 1 людину. На жаль, як і у попередній рік, не обійшлося без нещасних випадків. На пожежах загинуло п’ятеро людей.

   З настанням холодів нагадаємо основні заходи пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням:

   1. Не можна залишати без нагляду самі печі і доручати нагляд за ними малолітнім дітям . 

   2. Перед початком опалювального сезону потрібно перевірити справність печі і димоходів, відремонтувати їх, закрити тріщини, очистити від сажі, а також побілити на горищах усі димові труби і стіни, в яких проходять димові канали. 

   3. Ремонт, очищення і профілактичний огляд печей повинен виробляти кваліфікований пічник . 

   4. Димова труба печі при проході через горищні або міжповерхові перекриття повинна мати потовщення цегляної кладки ( оброблення ) в 25 см. з додатковою ізоляцією азбестом або 38 см без ізоляції ( у димоходу котла водяного опалення 51 см. ). Потовщення цегляної кладки має бути у всіх випадках і у стінок печі , якщо піч примикає (або знаходиться близько) до дерев'яних елементів будівлі. 

   5. Піч також не повинна примикати до дерев'яних стін або перегородок . Між ними залишають повітряний відступок на всю висоту. 

   6. Будь-яка піч повинна мати самостійний фундамент. 

   7. Забороняється використовувати для димоходів керамічні, азбестоцементні й металеві труби, а також влаштовувати глиноплетіння та дерев'яні димоходи . Для цих цілей повинен застосовуватися спеціальну вогнетривку цеглу . 

   8. У печі повинні бути справна дверцята, заслінки відповідних розмірів і передтопковий металевий лист, прибитий до дерев'яної підлоги, розміром 50х70 см. без дефектів і прогарів . 

   9. У зимовий час, щоб не трапилася пожежа від перегріву окремих частин, печі рекомендується топити 2-3 рази на день, тривалістю не більше 1,5 години. 

   10. Меблі, фіранки та інші горючі предмети не можна розташовувати ближче 0,5 м. від палаючої печі. Ставити їх впритул можна через 4-5 годин після закінчення топки . 

   11. Не можна зберігати тріску, тирсу, стружки під грубкою, також не можна підсушувати дрова на печі, вішати над нею для просушування білизну. 

   12. Не можна викидати гарячі вугілля, шлак або золу поблизу будівель, на суху траву. Для цього повинні бути спеціально відведені місця , де все вигрібати з топок заливається водою. 

   13. Припиняти топити печі в будівлях і спорудах необхідно не менше ніж за 2 години до закінчення роботи. У дитячих закладах з денним перебуванням дітей топити печі слід закінчувати не пізніше , ніж за годину до прибуття дітей. 

   14. Увечері топити печі необхідно припиняти за 2 години до сну. При експлуатації пічного опалення забороняється :

 - Залишати без нагляду самі печі, а також доручати нагляд за ними малолітнім дітям ; 

- Топити не призначеними для цього видами палива;

 - Застосовувати для розпалювання печей бензин, гас, дизельне паливо, інші легкозаймисті та горючі рідини ; 

-  Використовувати дрова, що перевищують розмір топки печі;

 - Використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи ;

 - Використовувати печі без протипожежної переділки (відступки).

   Рік у рік спостерігається тенденція, що з настанням холодів значно збільшується кількість пожеж, які виникають у житловому секторі через недотримання людьми елементарних вимог пожежної безпеки. Правила пожежної безпеки повинні знати і дотримуватися їх виконання всі. Це мета нашої роботи й запорука безпеки громадян.

Добропільський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх