Шахтарі ДТЕК Добропіллявугілля за рік видобули понад 4 млн тонн вугілля

Переглядів: 1062 0 22.01.2020 в 10:30:22 Новини підприємств
Шахтарі ДТЕК Добропіллявугілля за рік видобули понад 4 млн тонн вугілля

4,2 млн тонн вугілля підняли на-гора у 2019 році гірники двох шахтоуправлінь ДТЕК Добропіллявугілля. За рік шахтарі Добропілля збільшили видобуток майже на 100 тисяч тонн. Середньодобовий видобуток склав більше 11 500 тонн. Цього достатньо, щоб виробляти електроенергію протягом 24 годин такій теплоелектростанції як Курахівська ТЕС.

Протягом року вугілля в Добропіллі добували на п'яти шахтах: Добропільська (річний результат 1 368 тис. тонн), Новодонецька (результат 970 тис. тонн), Алмазна (результат 930 тис. тонн), Білозерська (854 тис. тонн), Піонер ( 94 тис. тонн).

Досягнуті показники - результат професійної роботи гірників і використання нової техніки, зокрема, видобувних комбайнів нового покоління CLS-450 і КДК-500 від машинобудівників Корум. На підтримку і розвиток виробництва у шахтоуправліннях Білозерське і Добропільське у 2019 році компанія ДТЕК спрямувала понад 772 млн грн.

- Головна подія 2019 роки для нашого шахтоуправління - виконання річного плану з видобутку вугілля, - відзначає директор ШУ Добропільське Олександр Могильченко, - Колективи шахт Алмазна і Добропільська видобули 2 мільйони 298 тисяч тонн вугілля. Це майже на 600 тисяч більше, ніж роком раніше. Радує той факт, що такий результат досягнуто вперше в історії підприємства. Результативно відпрацювали наші видобувні дільниці: №4 (начальник Максим Дівульскій, бригадир Сергій Чугунов), №2 (начальник Олександр Брич, бригадир Іван Чіпіль), №1 (начальник Євген Яковенко, бригадир Віталій Боєв). Не підвели і колективи прохідників: достроково виконали річний план бригади Олексія Дегтярьова, УПР-1 (начальник Юрій Смоляк), Сергія Литвинова, УПР-3 (начальник Іван Остапенко).

- На рахунку колективу ШУ Білозерське - 1,9 млн тонн вугілля, - говорить директор шахтоуправління Віталій Вільховий. - Особливо добре в минулому році спрацювали шахтарі дільниці №2 з Білозерської. У четвертому кварталі 2019 року вони добували з 2-ї південної лави понад 100 тисяч тонн вугілля на місяць і лідирували за обсягом видобутку серед всіх дільниць на шахтах ДТЕК Енерго. Колектив на чолі з молодим і перспективним начальником Олександром Держаком і бригадиром Володимиром Касьонкіним встановили рекорд, видобувши в листопаді понад 110 тисяч тонн вугілля з однієї лави. Це кращий результат за всю історію роботи наших добропільських підприємств. А на шахті Новодонецька колективи ділянок з видобутку вугілля №1 і №3 під керівництвом начальників Миколи Парашинця і Олександра Єфремова також наростили видобуток: сумарно за рік вони видобули понад 889 тис. тонн вугілля. Завдяки цьому, наше шахтоуправління в четвертому кварталі вийшло на виконання бізнес-плану.

«4,2 мільйона тонн за рік - це не просто цифра. За нею стоїть важкий, щоденний труд тисяч гірників, - говорить генеральний директор ДТЕК Добропіллявугілля Юрій Чередниченко. - Хочу подякувати всім співробітникам за їх непросту, але таку потрібну роботу. Успішна праця нашого вугільного підприємства - це не тільки світло і тепло в будинках українців, запорука стабільності і благополуччя шахтарських сімей, а й наш внесок в енергетичну незалежність України».


Джерело: ДТЭК


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх