Подоляк відповів на важливі питання щодо переговорів з Росією

Переглядів: 1530 0 22.03.2022 в 10:09:33 Новини України
Подоляк відповів на важливі питання щодо переговорів з Росією

Спікер української делегації на переговорах із Росією, радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк відповів на деякі найбільш актуальні питання щодо переговорів з Росією. Відповіді на питання він оприлюднив на своєму Телеграм-каналі.

«Коли будуть наступні переговори між Україною та Росією?

Переговори постійно йдуть у форматі онлайн, є багато консультативних груп, які залучені до цього процесу.

Які у мене враження від переговорів з російською стороною?

мені здається, що той обсяг аналітики, який в них був напередодні війни показує дуже слабкі позиції щодо розуміння сучасного світу і України зокрема. Тобто вони припустилися фатальних помилок в цьому, вони неправильно оцінювали і свої ресурси, і ресурси України.

І, безумовно, у них дуже тяжко йде цей злам стереотипів, в яких вони жили протягом 8 років.

Що з НАТО?

Йде війна. Ми не член НАТО, але війна іде у Європі. Це не спровокована війна, бо ми не провокували РФ. Вважаю, що блок НАТО міг би більш інтенсивно оцінювати ризики того, що робить РФ, і більш активно в це втручатися у будь-якому форматі. А не лише говорити публічні заяви про те, що Україна поки що не може бути в НАТО. Адже будь-яка така заява заохочує РФ до більш агресивних дій проти України.

Зустріч президентів реальна у ближчому майбутньому?

На мою думку, будь-які принципові рішення можуть бути прийняті тільки на зустрічі президентів двох країн. Тому, безумовно, така зустріч є ключовою для того, щоб був мир. Вона готується і буде готуватися, у нас є відносини з нашими партнерами, які хочуть цю зустріч організувати, багато є країн, які зацікавлені в тому, щоб гаряча фаза війни закінчилася.

Коли робочі групи в рамках переговорного процесу напрацюють якісь попередні документи і вони будуть передані президентам, вони оцінять, чи це вже "дорожня карта", яку можна обговорювати тет-а-тет. Тоді ця зустріч може бути.

І найголовніше хочу сказати, що мільйони українців вже є героями, які спокійно витримують те, що не витримає жодна країна в сучасному світі. І це дуже велике досягнення для України ціною великих жертв. Але Україна стала суб'єктом глобальної політики, всі до неї з повагою відносяться. Це на багато років вперед», — написав він.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх