Підприємців Добропілля закликають відновити роботу

Переглядів: 1530 0 26.03.2022 в 17:30:50 Новини місцевої влади
Підприємців Добропілля закликають відновити роботу

Перукарні, магазини, кафе, середні та великі підприємства мають працювати, підтримуючи економіку держави.

Секретар міської ради Віталій Шевченко закликав підприємців, представників середнього та великого бізнесу відновити роботу, наскільки це можливо.

«Звертаюсь до всіх підприємців Добропільської громади: починайте відновлювати роботу, наскільки це можливо. Перукарні, магазинчики, кафе, середні та великі підприємства мають працювати. Окремо звертаюсь до мешканців громади: користуйтесь послугами місцевого бізнесу! Цим ви також робите внесок у відновлення економіки міста, області та країни в цілому», - зазначив Секретар міської ради.

На сьогоднішній день держава створила умови для того, щоб бізнес міг працювати:

Програма «Доступні кредити «5-7-9%»

Кредит під 0% для будь-якого бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн. Кредит зможе отримати будь-яка компанія, де кінцевими бенефіціарами із часткою понад 50% є українці. Водночас не зможуть взяти кредит підприємства, учасником чи кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора чи особи, що належали до терористичних організацій.

Підтримка працевлаштування всередині переміщених осіб – 6,5 тис. гривень отримають роботодавці на компенсацію заробітної плати працевлаштованих внутрішньопереміщених осіб протягом 2 місяців. Для участі у програмі підприємству потрібно укласти трудовий контракт із громадянином, який є внутрішньо переміщеною особою та зареєструвати дані про працевлаштовану особу через портал «Дія» або подати заяву до Державної служби зайнятості. Такий порядок діятиме під час воєнного стану та ще 30 днів після його завершення.

Перевірки бізнесу

Не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу під час воєнного стану. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств. Такі перевірки будуть дозволені лише у разі наявності загрози правам, законним інтересам, життю та здоров'ю людини, захисту навколишнього природного середовища, забезпеченню безпеки держави. У таких випадках міністерствами можуть бути відновлені позапланові перевірки в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, що мають суттєву соціальну значимість. Ціновий контроль дозволить стримати зростання цін на соціально значиму продукцію, як паливо та хліб, гарантуючи їх доступність для населення.

Дерегуляція бізнесу

Початок та ведення бізнесу в Україні було спрощено. Тепер замість отримання дозволу чи ліцензії достатньо подати повідомлення (декларацію), що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, програму або портал «Дія».

Раніше в Україні налічувалося понад 600 дозволів та ліцензій для провадження господарської діяльності. Тепер обов'язковими будуть близько 50, і тільки для тих видів, які неможливо скасувати через значний ризик для здоров'я людей, довкілля та безпеки держави у таких сферах, як ядерне регулювання, поводження з радіоактивними відходами, телекомунікації тощо. Для більшості бізнесів діятиме декларативний принцип. Щоб розпочати підприємницьку діяльність, не потрібно збирати безліч документів та чекати на рішення чиновників. Достатньо подати до Міністерства економіки (в охоронній діяльності – до Міністерства внутрішніх справ) право на провадження відповідного виду діяльності.

 Крім того, уряд на період воєнного стану продовжив дію дозволів та ліцензій, які вже видані суб'єктам господарювання. Це усуне будь-які бюрократичні перешкоди для їхньої безперервної роботи. Так буде створено максимально сприятливі умови для відновлення та розвитку бізнесу.

 

Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх