О ситуация с рабочими местами в Добропольском районе

Переглядів: 2025 0 24.03.2016 в 04:38:16 Новини району
О ситуация с рабочими местами в Добропольском районе

Проблема зайнятості завжди була актуальною для сільського населення.
    Керівник  центру  зайнятості звітував на сесії районної ради про заходи із соціального захисту у випадку безробіття та сприяння зайнятості населення. Протягом 2015 року послугами служби зайнятості скористались 502 особи. Статус безробітного мали 419 осіб. Працевлаштовано 169 осіб (33,7% від тих, хто перебував на обліку), 21 особа взяла участь у роботах тимчасового характеру,32 – взяли участь у громадських роботах.
         Для стимулювання підприємств на створення нових робочих місць роботодавцям центр зайнятості компенсує ... єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. В 2015 році така компенсація надана 4 роботодавцям за 11 нових робочих місць.
         Та з огляду на обсяги безробіття кількість новостворених робочих місць не задовольняє наявних потреб.
         Позитивним кроком для розвитку підприємництва є одноразова допомога по безробіттю для організації власної справи. Цією виплатою в 2015 році скористались лише 2 особи з району.
         Проблема сільських мешканців – відсутність досвіду у написанні проектів. Тож районна рада на своєму сайті вводить рубрику «В допомогу починаючим бізнесменам». Читайте в наступних публікаціях ідеї для сільського бізнесу.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх