Служба занятости г.Доброполья предлагает тем, кто не имеет работы, стать предпринимателем

Переглядів: 1036 0 22.07.2018 в 12:00:13 Центр зайнятості
Служба занятости г.Доброполья предлагает тем, кто не имеет работы, стать предпринимателем

Реалії сьогодення – зменшення кількості вакантних робочих місць, які б повністю відповідали вимогам пошукачів роботи.
Та деякі і сьогодні не бояться взяти на себе відповідальність за своє майбутнє, бо прагнуть до економічної незалежності, самостійності,бажають тісніше пов’язати свої особисті нахили та працю.
Служба зайнятості пропонує тим, хто не має роботи стати підприємцем.
Добропільським міським центром зайнятості проводиться активна робота щодо сприяння у працевлаштуванні громадян, які перебувають на обліку, шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації власної справи, а саме:

- проводяться групові семінари;
- надаються індивідуальні консультації щодо відкриття підприємницької діяльності;
- організовується професійне навчання основам підприємницької діяльності у навчальних закладах Донецької області.
Впродовж професійного навчання слухачі курсів навчаються азам підприємництва, складають бізнес – план, а це дозволяє мати чітке уявлення щодо етапів своєї справи та мінімізувати ризики.
Протягом січня – червня 2018 року 2 безробітних отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю на організацію власної справи.
Одноразова виплата допомоги по безробіттю на організацію підприємницької діяльності надається тільки безробітним, зареєстрованим у службі зайнятості, та для яких відсутня підходяща робота на ринку праці.
Що необхідно для отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю на організацію власної справи:
- пройти навчання основам бізнесу;
- скласти та захистити бізнес – план своєї ідеї;
- надати заяву про бажання отримання допомоги по безробіттю одноразово та бізнес - план на розгляд комісії, яка створена наказом центру зайнятості;
- після прийняття рішення директором центру зайнятості про одноразову виплату допомоги по безробіттю зареєструватися протягом 30 календарних днів як фізична особа – підприємець або юридична особа.
У Добропільському міському центрі зайнятості із залученням представників органів державної влади проводяться консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності, за допомогою яких підприємці і ті, хто планує ними стати, мають можливість отримати відповіді на різноманітні питання.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх