Оперативна інформація про отруєння небезпечним алкоголем станом

Переглядів: 1589 0 01.10.2016 в 07:30:32 Новини Держпродспоживслужби
Оперативна інформація про отруєння небезпечним алкоголем станом

Оперативна інформація про отруєння небезпечним алкоголем станом на 29.09.2016

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, станом на 17:00 29.09.2016 серед мешканців Харківської області зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю, з них 25 осіб померло:

-          у Вовчанскому районі отруїлося 23 осіб, із них 13 померло,

-          у Ізюмському районі отруїлося 22 осіб, з них 5 померло,

-          у Харківському районі  отруїлося 5, з них 3 померло,

-          у Барвінківському - 1 особа отруїлася,

-          у м. Харкові зареєстровано отруєння у 2 осіб,

-          у Борівському отруїлася 1 особа (померла),

-          у Великобурлуцькому – 3 особи (померли).

-          у Балаклійському районі - 1 особа отруїлася.

За даними судово-медичної експертизи у 10 померлих виявлено метиловий спирт.

Крім цього, за даними Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, з 25.09.2016 по 28.09.2016 до КЛМЗ «Лиманська центральна районна лікарня» м. Лиман доставлено 9 постраждалих від отруєння сурогатами алкоголю, із них: 5 осіб померло, у реанімаційному відділенні у важкому стані перебуває 1 хворий, в терапевтичному відділенні у стані середнього ступеня важкості  – 2 хворих, 1 особа виписана додому в задовільному стані.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, серед мешканців мікрорайону Тернівка міста Миколаєва у період з 21.09.2016 по 24.09.2016 померло 5 осіб, за результатами судмедекспертизи у померлих виявлено в крові метанол.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Луганській області на 17:00 29.09.2016 в м. Рубіжне Луганської області зареєстровано 2 летальні випадки після вживання алкоголю, придбаного через мережу Інтернет.

Ситуація знаходиться на контролі Держпродспоживслужби.

 За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби у Донецькій, Луганській, Миколаївський і Харківській областях станом на 9:00 30 вересня 2016 року нових випадків отруєння алкогольними напоями не зареєстровано.

За оперативною інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області від 30 вересня 2016 встановлено, що 21.09.2016 р. у м. Бердичеві померла 1 особа, яка поступила в Бердичівську міську лікарню з симптомами гострого отруєння невідомою речовиною. У померлого відібрано патолого-анатомічний матеріал, який відправлено до Житомирського обласного бюро судово-медичної експертизи, дослідження продовжуються. Попередній діагноз – отруєння метанолом.

Також 21.09.2016 року в міську та районну лікарні м. Бердичева поступили 2 особи з ознаками отруєння. У зв’язку з виявленою симптоматикою (втрата зору), вони були переведені в очне відділення Бердичівської міської лікарні, де перебувають на лікуванні на даний час. Встановлений попередній діагноз: вторинна атрофія зорових нервів обох очей, гостре отруєння невідомою речовиною. Постраждалі продовжують лікуватися.

За період з 21 по 30 вересня 2016 року (станом на 9:00) в країні зареєстровано 77 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них 38 випадків завершилися летально.

На сьогодні алкогольні отруєння займають лідируючу позицію серед побутових отруєнь. На частку алкоголю доводиться більш 60% усіх отруєнь, що завершуються летально.

Причому, 98% постраждалих від отруєння гинуть до госпіталізації, тобто  до початку надання медичної допомоги. Тільки медичний працівник здатний об'єктивно оцінити стан хворого.

Лікування алкогольного отруєння вимагає введення ряду медикаментозних засобів. У більшості випадків лікування алкогольного отруєння здійснюється у відділеннях інтенсивної терапії лікарень. Невчасно й неправильно надана перша допомога часто приводить до смерті.  

При появі перших ознак отруєння (нудота, багаторазова блювота, запаморочення, сповільненість дихання, серцева аритмія, піт на лобі, ослаблення пульсу) необхідно терміново звернутися за кваліфікованою медичною допомогою. Тому знання ознак таких інтоксикацій допоможе не тільки своєчасно отримати невідкладну допомогу, але й врятувати собі життя.

Самолікування або ігнорування ознак отруєння призводить до летальних випадків.

Намагайтеся за жодних обставинах не вживати спиртне сумнівної якості!


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх