ОГНИ Доброполья: "Применение РРО плательщиками единого налога в 2015 году"

Переглядів: 1283 0 30.06.2015 в 11:29:25 Новини податкової інспекції
ОГНИ Доброполья:

   Шановні платники ІІ та ІІІ груп єдиного податку! Добропільська ОДПІ вкотре нагадує, що з 1 січня набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». Відповідно до нього внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, до Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
   Відповідно до вищенаведених законодавчих актів з 01.07.2015 р. обов’язковим є застосування реєстраторів розрахункових операцій (скорочено — РРО) платниками єдиного податку третьої групи, а з 1 січня 2016 р. РРО обов’язково застосовуватимуть платники єдиного податку другої групи. Не розповсюджується вимога, щодо застосування РРО на платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб – підприємців), які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи. Якщо платники єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, то з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року вони звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.

          Тож, шановні суб’єкти господарювання, не потрібно чекати та гаяти час, а вже зараз потурбуватись про придбання сучасних реєстрів розрахункових операцій.

          Переваги таких змін у податковому законодавстві відчують незабаром всі – і бюджет, і самі підприємці. Для власників бізнесу використання касових апаратів полегшить облік готівки і товару, збільшить прибуток. Також розширення використання РРО значно підвищить рівень захисту прав споживачів, створить надійні умови для функціонування прозорого ринку в Україні та залучення іноземних інвестицій.

 

                                                                        Сектор обслуговування платників податків

                                                                         Добропільської ОДПІ ГУ Міндоходів

                                                                         у Донецькій області 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх