Наш земляк Шевченко Василий Семенович награжден за мужество и героизм!!!

Переглядів: 1424 0 22.09.2012 в 22:39:49 Суспільство
Наш земляк Шевченко Василий Семенович награжден за мужество и героизм!!!
У рамках святкування Дня рятівника Міністерство надзвичайних ситуацій України провело фінал Всеукраїнської акції "Герой-рятівник року".

Захід, як інформує прес-служба міністерства, спрямований на те, щоб привернути увагу людей на власну безпеку та замислитися над тим, що герої живуть серед нас.

Під час акції виконуючий обов'язки Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут нагородив 2 рятувальників та 7 наших співвітчизників за те, що вони, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували людей.

«Знаю, що в нашій державі є багато мужніх людей, здатних на прекрасні вчинки. Сьогодні я маю честь нагородити 9 громадян, з них 3 дітей. Я хочу подякувати нашим номінантам та лауреатам, особливо нашим маленьким рятівникам, за їхні героїчні вчинки. Хлопці та дівчинка навіть вже пообіцяли, що прийдуть працювати в лави МНС. Вітаю героїв!», - зазначив Віталій Бут.

 

У 2012 році лауреатами конкурсу стали:

1. Іванів Юрій Орестович – начальник караулу 4-ДПРЧ Франківського району м. Львова ГТУ МНС України у Львівській області. Майор служби цивільного захисту врятував жінку, яка намагалася вистрибнути з вікна п'ятого поверху під час пожежі у Львові. Рятувальник піднявся на 5-ий поверх крізь охоплену полум’ям сходову клітку, увірвався на балкон і фактично у мить стрибка встиг схопити жінку за руку та втягнути її на балкон.

2. Левицький Василь Володимирович – паламар в греко-католицькому храмі «Святого Воскресіння» с. Довге Тисменицького району Івано-Франківської області. Чоловік, ризикуючи власним життям, врятував 2 підлітків, які ледь не потонули у Дністрі.

3. Шугайло Владислав Анатолійович – учень 4 класу Рівненської спеціалізованої школи №2. Хлопець врятував свого 9-тирічного товариша, який провалився під кригу.

Крім того, за мужність та героїзм нагороджені номінанти акції:

4. Шевченко Василь Семенович – водій підприємства «Добропільська автобаза» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», Донецька область. Чоловік став свідком того, як під кригу провалився 12-річний хлопчик. Він заліз у воду та допоміг юнаку вибратись на берег.

5. Лисюк Наталія Сергіївна – медична сестра Червоноармійської районної лікарні, смт. Червоноарміськ Житомирської області. Жінка побачила, як у ставку почав тонути 4-річний хлопчик, і одразу прийшла йому на допомогу. Наталія Лисюк витягла хлопця з води і надала йому першу медичну допомогу.

6. Барабаш Максим Васильович – учень 10 класу ЗОШ №60 м. Миколаєва. Юнак врятував життя 2-річного хлопчика, який впав у колодязь. Горловина криниці була надзвичайно вузькою, але худорлявий Максим зміг спуститися на дно 16-тиметрового колодязя і виніс з нього дитину.

7. Аржевічев Дмитро Вікторович – в.о. заступника начальника центру з питань технічної експлуатації Центру телекомунікаційних послуг № 3 (м. Дніпродзержинськ) Дніпропетровської філії ПАТ «Укртелеком». Чоловік врятував 3 людей, які ледь не потонули через сильний шторм на водосховищі поблизу Дніпродзержинської гідроелектростанції у Дніпропетровській області.

8. Павленко Єлизавета Романівна – учениця 4 класу ЗОШ №13 м. Ірпінь, Київська область. У Чигирині Черкаської області на міському пляжі біля річки Тясмин 9-річна Ліза Павленко врятувала 7-річну дівчинку, яка ледь не потонула.

9. Криворучко Ігор Володимирович – старший пожежний Державної пожежно-рятувальної частини №1 м. Луцька Луцької міськрайонної служби цивільного захисту. Сержант служби цивільного захисту врятував рибалку, який провалився під кригу. Наблизитись до чоловіка, який тонув, ближче ніж за 10 метрів було неможливо, тому Ігор Криворучко обв’язався мотузкою і стрибнув у крижану воду. Рятувальнику вдалося доплисти до рибалки, схопити його та виштовхнути з води.

Источник: http://www.expres.ua

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх