В Добропольской Центральной городской библиотеке проходит выставка, посвященная творчеству Т.Г. Шевченко

Переглядів: 1212 0 09.03.2018 в 14:00:23 Новини бібліотек
В Добропольской Центральной городской библиотеке проходит выставка, посвященная творчеству Т.Г. Шевченко

9 березня українська громадськість відзначає 204-ту річницю від дня народження українського генія – Тараса Григоровича Шевченка. Задля вшанування пам’яті цієї, насправді, сакральної постаті в читальній залі Центральної міської бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Шляхами Кобзаревої долі»

До уваги читачів представлено друковані видання, що розповідають про його спадок як письменника, мислителя і борця за волю України. Перший розділ виставки «Творчі стежки» ознайомить користувачів з життєвим та творчим шляхом Тараса Григоровича. Представлені видання містять автобіографію, щоденник, листи, статті, документи, складені         Т.Г. Шевченком або за його участі, та багато інших фактів з життя письменника. Другий розділ «Хай лунає слово» ознайомить читачів з різними видами його творів: вірші, думки, поеми, повісті. Отож, «Шевченкове слово» перенесе вас у часи кріпацтва, важкої долі селян та, насамперед – у часи глибокого людського визвольного духу.

Для багатьох поколінь українців, і не тільки українців Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище – велике й вічне, невичерпне і нескінченне…


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх