На Білозерській отримали новий комбайн для лави-гіганта

Переглядів: 1497 0 07.04.2021 в 10:30:03 Новини району
На Білозерській отримали новий комбайн для лави-гіганта

ДТЕК є надійним партнером суспільства із забезпечення енергонезалежності країни. Компанія постачає на шахти обладнання для видобутку вугілля, яке необхідне українським теплоелектростанціям. Нова техніка надійшла на шахту Білозерська. Очисний комбайн КДК500 від машинобудівників «Корум Світло шахтаря» допоможе гірникам видобувати вугілля з нової 7-ї південної лави. Її запасів вистачить для роботи підприємства у 2021-2022 роках.

 

Новий очисний комбайн може видобувати більше 3 тис. тонн вугілля на добу. Йому під силу робота з пластами потужністю від 1,4 до 3,28 метрів у шахтах, небезпечних за газом та пилом. Під час проєктування КДК500 інженери «Корум Світло шахтаря» забезпечили машину системою діагностики та контролю стану основних вузлів, показники якої автоматично виводяться на дисплей. Це дозволить у режимі реального часу контролювати роботу комбайна та запобігати його несправностям. Випробовувати нову техніку в дії будуть гірники дільниці з видобутку вугілля №2 під керівництвом начальника Олександра Гусєва.

 

«Такий комбайн на Білозерській ми будемо використовувати вперше. Раніше на КДК500 працювали гірники шахти Новодонецької. Я тоді переймав у колег досвід з його експлуатації та обслуговування. Нова техніка замінить комбайн CLS-450, який не розрахований на велику потужність пласта 7-ї південної лави – 2,4 метри. Як правило, в нашому регіоні ми відпрацьовуємо пласти завтовшки метр-півтора. У порівнянні з ними нова лава – справжній гігант. Тому і комбайн для неї потрібен особливо потужний. Загальна потужність електродвигунів комбайна – 698 кВт, а маса – більше ніж 38 тонн», – розповів Юрій Куліух, механік дільниці з видобутку вугілля №2.

 

Довжина 7-ї південної лави – 290 метрів, її запаси становлять 1,5 млн тонн. З неї планують видобувати в середньому 2,9 тис. тонн на добу. Для цього забою підприємство також отримало новий скребковий конвеєр СПЦ271М виробництва «Корум Світло шахтаря», капітально відремонтовані секції механізованого кріплення від «Корум Дружківський машинобудівний завод», насосну станцію, компресорну установку УКВШ і пускову апаратуру інших виробників. Загальні інвестиції в підготовку лави склали 183,5 млн грн.

 

Зараз шахтарі активно обладнують новий очисний вибій. Запустити його планують у квітні. Нова лава – гарантія стабільної роботи для гірників ДТЕК шахти Білозерська і вагомий внесок ДТЕК Енерго в енергонезалежність України.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх