Яким бути майбутньому Покровському району - з Новодонецькою громадою чи без?

Переглядів: 1282 1 30.03.2020 в 09:30:04 Новини району
Яким бути майбутньому Покровському району - з Новодонецькою громадою чи без?

26 березня відбулася відеоконференція щодо формування адмінтерустрою субрегіонального рівня Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Херсонської, Хмельницької областей.

Це перше онлайн-обговорення з запланованих на найближчі тижні. Такі онлайн-конференції Мінрегіон планує провести з усіма регіонами. До них залучатимуться народні депутати, експерти, представники обласних державних адміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування. За результатами цих обговорень обласні державні адміністрації доопрацюють свої пропозиції перед тим як подавати їх на розгляд Уряду.

«В процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», – сказав В’ячеслав Негода, заступник міністра.
По Донецькій області ОДА пропонує 8 районів: 5 на підконтрольній території – Бахмутський, Краматорський, Покровський, Маріупольський, Волноваський, і три райони на тимчасово окупованій: Горлівський, Донецький, Кальміуський.

Пропозиції експертів схожі – 7-8 районів. Експерти висловилися, що для Донецької області підходить така формула: якщо є можливість створити район, не порушуючи методику, то його треба створити. На їхню думку, це наблизить виконавчу владу до людей, що для Донецької і Луганської областей зараз дуже важливо з точку зору безпеки. Водночас рекомендували ОДА розглянути пропозиції щодо віднесення частини громад Олександрівського району до Краматорського, а інших – до Покровського проектних районів.

В Олександрівському районі ствоерна Олександрівська громада і запланована Новодонецька. Саме її експерти і пропонують включити до складу Покровського району.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 ux3it1 • 06:58:26, 30.03.2020
Мелко плаваете, господа ! Гулять, так гулять ! Сделали бы уж столицу Украины в Вашингтоне и дело с концом !
ComForm">
avatar
Наверх