Как оплатить штраф за нарушение Правил дорожного движения

Переглядів: 1079 0 01.02.2019 в 09:00:18 Новини поліції
Как оплатить штраф за нарушение Правил дорожного движения

В Україні на сьогоднішній день за порушення правил дорожнього руху поліцейські виносять постанови про адміністративне правопорушення на місці їх вчинення.

Відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови — не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

Відповідно до ст. 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

Правоохоронці звертають увагу громадян на правильність зазначення реквізитів під час здійснення сплати штрафу. Штамп з реквізитами для оплати є на квитанції, яку отримує порушник.

Зверніть увагу, що в графі «серія» треба зазначити серію адміністративної постанови (Наприклад: ДПО18), а в графі «номер протоколу» — слід вказувати номер адміністративної постанови (6 цифр).


Джерело: http://orbita.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх