До уваги мешканців Добропілля: як працюють різні типи вакцин

Переглядів: 1945 1 01.11.2021 в 09:30:53 Новини охорони здоров'я
До уваги мешканців Добропілля: як працюють різні типи вакцин

Наразі для вакцинації в Україні використовують та планують використовувати вакцини знаних у світі розробників і виробників. У Добропільській громаді, зокрема, для першої та другої дози доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer.

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.


До уваги мешканців Добропілля: як працюють різні типи вакцин


До уваги мешканців Добропілля: як працюють різні типи вакцин


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 deponte2 • 18:46:32, 03.11.2021
Не досписали:

мРНК-вакцини проти коронавірусу — перші вакцини цього типу у світі, але метод розроблявся з початку 90-х років і за останні 25 років проведено 500 різних досліджень. Дані вакцини містять «інструкцію», як виробляти шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2 (молекулу мРНК), яка після потрапляння до клітини організму кілька днів вчить її виробляти шиповидний білок. Імунна система розпізнає компоненти вірусу і у відповідь виробляє антитіла та Т-клітини.
ComForm">
avatar
Наверх