Як мешканці Білозерської громади підвищують якість життя: реалізовано 18 проєктів

Переглядів: 910 0 25.01.2022 в 07:30:28 Новини району
Як мешканці Білозерської громади підвищують якість життя: реалізовано 18 проєктів

18 ініціативних груп Білозерської ОТГ реалізували свої проєкти щодо покращення міського середовища завдяки конкурсу міні-грантів ДТЕК «Громада своїми руками». Компанія ДТЕК поділяє цінності суспільства, і цього року акцент конкурсу був на безбар’єрності. Частина проєктів спрямована на створення рівних умов для мешканців громади.

У Центрі культури та дозвілля учасники проєкту «Seven-flower» створили безбар’єрний простір для дітей із особливими освітніми потребами. Тепер тут проводять безкоштовні заняття, щоб допомогти дітям соціалізуватися за допомогою ігор та творчості.

Ще один безбар’єрний творчий простір для дітей створили у Білозерському освітньо-культурному центрі. Співробітники центру разом із батьками вихованців обладнали сцену в окремому залі, зробили ремонт, встановили освітлення, проєктор, інтерактивну дошку.

А у дитячому садку «Райдуга» облаштували ресурсну кімнату. Тут тепер є інтерактивний стіл, доріжка-тренажер з м’яких модулів, сухий басейн, багатофункціональний розвиваючий столик, яскравий бізіборд.

«Ми вже 10 років працюємо з дітьми із особливими освітніми потребами. Тому давно мріяли про таку кімнату, щоб зробити комфортні умови для розвитку та адаптації дітей. Завдяки гранту ми змогли втілити свою мрію у життя. Дякуємо ДТЕК Енерго за багаторічний внесок у розвиток нашого міста. Наприклад, ми вже втретє перемагаємо у конкурсі. Дякуємо Зухрі Щетініній, голові Центру муніципального розвитку м. Білозерське, за підтримку. Велика подяка нашому колективу та батькам за активність», — сказала Наталія Махмудова, директор дитячого садка.

Частина проєктів спрямована на покращення інфраструктури Білозерської ОТГ. За фінансової підтримки ДТЕК Енерго було облаштовано автомобільне паркування, у міському парку встановили систему відеоспостереження, придбали карусель для спортивно-ігрового майданчика, стартував медичний онлайн-проєкт – лікарі записують пізнавальні відеоролики та проводять консультації.

Шість ініціативних груп реалізували проєкти з енергоефективності. Активні мешканці встановлювали нові вікна та двері у під’їздах, відновлювали фасади багатоповерхових будинків, встановлювали датчики руху для економії електроенергії.

Два проєкти реалізували у селі Нововодяне. За грантові кошти встановили зупинку громадського транспорту та придбали енергоефективну піч, щоб готувати для учнів місцевої школи.

«ДТЕК Енерго – відповідальна та надійна компанія, яка допомагає розвиватися містам присутності. У Білозерській громаді конкурс відбувається вже ввосьме. Деякі учасники за цей час перемагали неодноразово. Це говорить про те, що компанії довіряють і що у нас активні та небайдужі мешканці. Завдяки таким людям та грантам компанії ми спільно досягаємо покращень у суспільстві», — зазначив Юрій Чередниченко, генеральний директор ДТЕК шахти «Білозерська».

Загалом у 2021 році участь у конкурсі взяли 32 громади в 11 областях України. Компанія отримала 667 конкурсних заявок, з яких конкурсна комісія проєкту у кожній окремій громаді обрала переможців за заданими критеріями. Принципи безбар’єрності стали частиною 60% програм та ініціатив, які спрямовували громади та волонтери на конкурс.


Джерело: https://gazeta-vestnik.com.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх