ГСЧС г.Доброполья: "Сохраним урожай от потерь!"

Переглядів: 1732 0 19.05.2015 в 15:26:24 Новини МНС
ГСЧС г.Доброполья:

ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ВТРАТ.

   Працівники сільського господарства докладають багато зусиль, щоб посіяти та виростити врожай зернових. Одним із факторів небезпеки його втрати є пожежі, а основна їх причина — необережне поводження з вогнем, та несправність збиральної техніки. Минулого року на території держави сталося 22 пожежі, вогнем знищено більше 180 га зернових, завдано збитків більш ніж на 2 млн грн.

   Сьогодні дуже важливо не тільки зібрати врожай, але й зберегти його від небезпечного і підступного ворога – вогню. Щоб вогонь не завдав лиха, необхідно заздалегідь подбати про справність сільськогосподарської техніки, яка буде задіяна для збирання врожаю, та забезпечити її протипожежним обладнанням.

   Саме під час жнив та дозрівання зернових культур, різко підвищується небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах та елеваторах. Дозріла на полях хлібна маса, солома та стерня є дуже сухою і легкозаймистою, особливо в умовах сухої, спекотної погоди та вітру. Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво, завдаючи при цьому величезних матеріальних збитків. Тому необхідно всім пам’ятати, що найменша людська необачність і легковажність може раптово призвести до пожежі та значної втрати врожаю. Як засвідчує статистика, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах та поблизу них, на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, є: необережне поводження з вогнем при палінні, розведення та залишення без догляду багать поблизу хлібних полів, дитячі пустощі з вогнем, іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів.

   В умовах сухої, спекотної погоди при вітрі невеличкі осередки вогню на полях дуже швидко розповсюджуються і переростають у великі пожежі. Щоб не допустити виникнення пожеж при дозріванні та збиранні врожаю, необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

   У зв’язку з цим Заступник начальника загону з організації запобігання надзвичайним ситуаціям  ДПРЗ-19 ГУ ДСНС України у Донецькій області капітан служби цивільного захисту Беляєв Іван Євгенійович звертається до громадян із суворим застереженням:

   Пам’ятайте! Палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи і сіна, спалювати стерню, пожнивні залишки на полях та поблизу них категорично забороняється!

   19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх